Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığı düştü mü? CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre'den tv100’e özel açıklama geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'genel başkanlığı düştü' yönündeki iddialar üzerine tv100'e özel açıklama yapan CHP Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, "Biz bu tartışmaya girmek istemiyoruz. Bu tartışmaların hukuki zemini yok" dedi. İddialarla ilgili Emre "Bu tartışmanın başlatılması tamamen Kılıçdaroğlu’nu yaralamak ve meşruiyetini sorgulatmak içindir" ifadelerini kullandı.

tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, hukukçu Serkan Toper, gazeteci Faruk Aksoy, gazeteci Barış Yarkadaş, Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk oldu.

"KILIÇDAROĞLU'NUN GENEL BAŞKANLIĞI DÜŞTÜ" İDDİASI
Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın, “Yönetimin görev süresi 27 Temmuz’da bitiyor. Parti kendini hukuken gözden geçirmeli” uyarısında bulundu. Eski YARSAV Başkanı Eminağaoğlu, Siyasi Partiler Yasası gereği genel başkanlık süresinin 3 yıl olduğuna ve Kılıçdaroğlu'nun bu süre zarfında Kurultay'ı toplaması gerektiğine işaret eden Eminağaoğlu, 27 Temmuz itibarıyla Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığının hukuken düştüğünü söyledi.

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ise konuyla ilgili tv100'e yaptığı açıklamada "Tüzüğe göre, Kılıçdaroğlu’nun görev süresi doldu" dedi. 

"BU TARTIŞMALARIN HUKUKİ ZEMİNİ YOK"
CHP Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre, söz konusu iddialara ilişkin gazeteci Barış Yarkadaş'a konuştu. Yarkadaş "CHP’nin hukuk işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre’yi aradım. Emre iddialarla ilgili 'Biz bu tartışmaya girmek istemiyoruz. Bu tartışmaların hukuki zemini yok." dedi. ‘YSK’yla Kurultay konusunu konuştunuz mu?’ diye sorduğumda, ‘Biz YSK’yla sürekli temas halindeyiz ve bizim YSK’da bir temsilcimiz var ayrıca biz kongre takvimini 5 Haziran 2023’te başlattık ve şu an mahalle kongrelerimiz bitme noktasında, dolayısıyla 5 Haziran’da açıkladığımız süreç devam ediyor. Herkes bilirki seçim dönemlerinde kongre yapılmaz. Bu konuda da herhangi bir hukuki yaptırım yoktur. Biz en daraltılmış takvimi açıkladık, 3. yılımız dolmadan da kongreleri başlattık’ dedi. Bu tartışmaları neye bağladığını sordum. Zeynel Emre ‘Ben parti için mücadeleye saygı duyarım ama zarar vermeye çalışan girişimlere saygı duymam. Bu tartışmanın başlatılması tamamen Kılıçdaroğlu’nu yaralamak ve meşruiyetini sorgulatmak içindir’ dedi." ifadelerini kullandı.