İşte Kenan İmirzalıoğlu'nun yeni projesi

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasını sunan Kenan İmirzalıoğlu, sürpriz bir diziyle ekranlara dönüyor. İmirzalıoğlu, mistik polisiye Alef dizisinde rol alacak. Kenan İmirzalıoğlu'nun partneri ise Melisa Sözen oldu.

İşte Kenan İmirzalıoğlu'nun yeni projesi

Son dönemde başarılı dizilerle adından söz ettiren BluTV, Kenan İmirzalıoğlu, Ahmet Mümtaz Taylan ve Melisa Sözen’in başrollerini paylaşacağı 'Alef' isimli mistik polisiye diziye imza atmaya hazırlanıyor. Ödüllü isim Emin Alper’in yönetmen koltuğunda oturacağı, May Prodüksiyon imzalı dizi, heyecan verici ve farklı konusu, ilgi çekici oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor.

8 bölümlük mini dizi 'Alef', İstanbul Boğazı’nda bir cesedin bulunmasının ardından ortaya çıkan çeşitli cinayetlerin sırrını çözmeye çalışan iki dedektifin hikayesini konu alıyor.

Osmanlı ve İslam Tarihi’nden izler taşıyan, oyuncuların geçtiğimiz günlerde ilk tanıtım çekimleri için bir araya geldiği dizide genç ve hırslı dedektif Kemal (Kenan İmirzalıoğlu) ile tecrübeli ortağı Settar (Ahmet Mümtaz Taylan), İstanbul’da işlenen gizemli bir seri cinayet vakasının peşine düşecek. Hem kişisel hayatları hem de olaylara yaklaşımlarıyla birbirine tamamen zıt bu ikiliye, bir üniversitede öğretim görevlisi olan Yaşar (Melisa Sözen) da katılacak. Ekip, cinayetleri çözmeye çalışırken buldukları her delille yüzyıllar boyu saklı kalan bir sır perdesini de aralayacak.

İşte Kenan İmirzalıoğlu'nun yeni projesi - Resim : 2
Alef'in baş rollerinde Kenan İmirzalıoğlu ile Melisa Sözen ve Ahmet Mümtaz Taylan birlikte rol alıyor.

"Alef"te ayrıca Ece Dizdar, Osman Alkaş, Rıza Akın, Kıvanç Baran Arslan ve Erdem Kaynarca gibi güçlü oyuncular da rol alacak.

Oyuncu kadrosu ve hikayesiyle şimdiden merak uyandıran, temelleri tarihe dayanan ve tasavvufi öğelerle donatılmış mistik polisiye dizi ‘Alef’, 2020 yılında Türkiye’nin sevilen dijital platformu BluTV’de diziseverlerle buluşacak.

İşte Kenan İmirzalıoğlu'nun yeni projesi - Resim : 3
Alef

Alef anlamı nedir? Alef ne demektir?

Alef, İbrani alfabesinin ilk harfidir. Öte yandan çeşitli deyişlerde de kullanılır. "Aleften Tav'a" A'dan, Z'ye anlamına gelmektedir.

Alef kökeni

Alef'in Batı Semitik "öküz" anlamındaki kelimeden türediği ve ilk şeklin de bir öküz kafası olduğu düşünülmektedir.

İbranice Alef, Yunanca Alfa ve Latince A Fenike alfabesinden gelmiştir ve Proto-Kenan Alfabesinde ʾalp "öküz" anlamına gelmektedir.

Modern İbranicede "me'ulaf", ki İbranice [ʔ-l-f] (alef-lamed-pe) kökünden oluşur, "le'alef" çekimsiz yükleminin edilgen halidir ve "eğitilmiş" veya "evcilleştirilmiş" anlamına gelir. IDF Aluf rütbesini asalet göstergesi olarak kullanır. Modern Arapça'da ise "elif" "evcil hayvan" demektir.

İşte Kenan İmirzalıoğlu'nun yeni projesi - Resim : 4
Kenan İmirzalıoğlu

Kenan İmirzalıoğlu kimdir? Kenan İmirzalıoğlu nereli?

18 Haziran 1974 tarihinde Ankara'nın Bala beldesine bağlı Üçen Köyü'nde çiftçi bir babanın oğlu olarak doğan Kenan İmirzalıoğlu; ilkokul, ortaokul ve liseyi Ankara'da teyzesinin yanında okudu. Lisede derslerini aksattığı için üniversite sınavlarını kazanamayında babası ceza olarak onu köye çağırarak yanında çiftçilik yaptırdı. Burnu sürtülen Kenan, sonraki sene dershaneye giderek Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümü'nü kazandı.

Üniversitede okurken arkadaşlarının teşvikiyle ve okul masraflarını çıkartmak amacıyla bir mankenlik ajansına kaydoldu ve bundan 1.5 sene sonra Best Model of Turkey yarışmasına katılarak Türkiye'nin en iyi erkek modeli seçildi. Bununla da yetinmedi, Best Model of The World birincisi oldu.

Yarışmadan sonra İmirzalıoğlu'na dizi teklifleri başlar. Yönetmen Osman Sınav, ona Deli Yürek dizisinin başrol oyunculuğunu teklif eder. Osman Sınav'ı sevdiği için teklifi kabul eder. Dizi çok beğenilir. Diziden sonra Deli Yürek Bumerang Cehennemi adlı filmin başrolünde oynar. İmirzalıoğlu, Deli Yürek süreci bittikten sonra dil eğitimi için Amerika'ya gider. Amerika'dan dönünce bir çok film ve dizi için teklif alır. Uğur Yücel'in yazıp yönettiği Alacakaranlık dizisini kabul eder. Daha sonra aynı kadronun hazırladığı Yazı Tura adlı sinema filminde rol alır.

2012'de yeni dizisi için 4.000.000$ alarak Türkiye'de bir dizi oyuncusu için en yüksek ücreti aldı. İmirzalıoğlu, Ekim 2015'te İstanbul 19. Ağır Ceza Mankemesi'nin kararınca "uyuşturucu kullanmak" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı, "örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak" suçundan beraat etti. Mahkeme, hapis cezasının bir yıldan daha az olması nedeniyle cezayı erteledi.

Ödüller :

  • 2005 Adana Altın Koza Film Festivali-En İyi Erkek Oyuncu (Yazı Tura)
  • 2010 Sadri Alışık Sinema Ödülleri-Ayhan Işık Jüri Özel Ödülü (Ejder Kapanı]
  • 2010 İsmail Cem Televizyon Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Ezel)
  • 2010 37.Altın Kelebek Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Ezel)

Filmleri ve Dizileri:

  • 1998-2002 - "Deli Yürek" (Yusuf Miroğlu) Dizi
  • 2001 - "Deli Yürek: Bumerang Cehennemi "(Yusuf Miroğlu) Film
  • 2003-2005 - "Alacakaranlık " (Ferit Çağlayan) Dizi
  • 2004 - "Yazı Tura" (Cevher) Film
  • 2005-2007 - "Acı Hayat" (Mehmet Kosovalı) Dizi
  • 2006 - "Son Osmanlı Yandım Ali " (Ali) Film
  • 2007 - "Kabadayı" (Devran) Film
  • 2009 - "Ejder Kapanı" (Akrep Celal) Film
  • 2009-2011 - "Ezel" (Ezel Bayraktar) Dizi
  • 2012 - Uzun Hikaye (Bulgaryalı Ali) (Sinema Filmi)
  • 2012 - Karadayı (Mahir Kara) (Dizi )
  • 2017 - Cingöz Recai (Recai) (Film)
  • 2018 - Mehmed Bir Cihan Fatihi (II. Mehmed) (Dizi)
  • 2020 - Alef (Kemal) (Dizi)