Kendilerini bankacı olarak tanıttılar! 300 bin lirayı başka hesaplara aktardılar! Ekipler kıskıvrak yakaladı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kendilerini bankacı olarak tanıtarak, kanser tedavisi gören bir kişinin 300 bin TL'sini başkalarının hesaplarına aktardı. Ekipler tarafından adresi tespit edilen dolandırıcılar, ekipler tarafından kıskıvrak yakalandı.

İstanbul'da vatandaşları cep telefonu ile arayarak kendilerini banka çalışanı olarak tanıtan ve hesaplarını ele geçiren dolandırıcılara yönelik operasyon düzenlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “Nitelikli Dolandırıcılık" suçu ile ilgili yürütülen çalışmalarda kanser tedavisi gören mağdur kişi arayan dolandırıcılar, çekmiş olduğu krediden dolayı sigorta primi kesildiğini, sigorta primi ödememesi için mobil bankacılığa güncelleme geleceğini bu güncelleme tamamlanana kadar hesabında bulunan paranın belirttikleri hesaba aktarılması gerektiğini söyledi.

3 KİŞİ YAKALANDI

Dolandırıcılar, mağdura ait 300 bin TL’yi başka hesaplara aktararak dolandırıcılık yaptığı tespit edildi.

Söz konusu dolandırıcılara yapılan operasyonlarda 3 kişi yakalanırken; ikametlerinde yapılan aramalarda birçok dijital materyal ele geçirilmiştir. Şüpheliler, işlemlerinin tamamlanmasının ardından “Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.