Kentin göbeğindeki bina yıkılmak üzere: Görenlerin yürekleri ağza geliyor

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlere binlerce bina yıkılırken binlercesi de ağır hasar aldı. Depremden etkilenen Adıyaman’a ağır hasarlı bir binanın kent merkezindeki görüntüsü korkutuyor. Tepkilere neden olan bina tehlike saçarken vatandaşlar yıkılmasını bekliyor.

Kentin göbeğindeki bina yıkılmak üzere: Görenlerin yürekleri ağza geliyor

6 Şubat depreminde ağır hasar alan iller arasında yer alan Adıyaman’da binlerce vatandaş hayatını kaybetmiş ve binlerce bina ise yıkılmıştı.

Depremden dolayı ağır hasar alan ve kentin en işlek bölgelerinden biri olan Sümer Meydanı'nda (Atatürk Heykeli) bulunan bir binanın güçlükle ayakta durması tedirginliğe nedne oluyor. Her gün önünden binlerce araç ve insanın geçtiği binanın çökmemesi için kırılan kolanlarının altına demir ve tahta kalıplarla destek yapıldığı görülüyor.

Kentin göbeğindeki bina yıkılmak üzere: Görenlerin yürekleri ağza geliyor - Resim : 1

ÖNLEMLER ALINMALI VE GEREKEN BİR AN ÖNCE YAPILMALIDIR"

Yürekleri ağza getiren ve aynı zamanda tepkilere neden olan binanın bir an önce yıkılması gerektiğini dile getiren vatandaşlar, “Depremden dolayı birçok yakınımızı kaybettik. Kayıplarımız olmasına rağmen bu tür binaların ayakta durması da bizleri derinden üzüyor. Önlemler alınmalı ve gereken bir an önce yapılmalıdır. Vatandaşlar bu binanın önünden geçiyor ve bir çökse birçok kişi hayatını kaybedebilir ya da yaralanabilir. Bu yüzden de gerekenin hemen yapılması lazım” diye konuştu.