Kerimcan Durmaz için bir suç duyurusu daha

İstanbul Barosu avukatlarından Serdar Öktem, Instagram hesabından müstehcen video paylaştığı iddia edilen Kerimcan Durmaz hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kerimcan Durmaz için bir suç duyurusu daha

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulunan Öktem, Durmaz'ın 'Hayasızca Hakaretlerde Bulunma', 'Müstehcenlik', 'Cinsel Taciz' ve 'Cinsel İstismar' suçlarından 14 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

Avukat Serdar Öktem savcılığa verdiği dilekçesinde, toplumun her kesimine hitap eden Instagram'da Kerimcan Durmaz'ın müstehcen uygunsuz paylaştığını belirtti.

Toplumun sert tepkisi üzerine  Instagram'ı aktif bir biçimde kullanan Kerimcan Durmaz'ın yanlışlıkla paylaşılmış bir görüntü açıklamasının kabul edilemeyeceğini belirtti.

Durmaz'ın 7'den 77'ye yaş grubundan takipçisinin bulunduğunun belirtildiği dilekçede büyük çoğunluğu çocuk olan takipçilerin 'Çocukların Cinsel İstismarı' suçu da işlediği ileri sürüldü.

Avukat Serdar Öktem Türk toplumuna karşı işlenmiş suçların hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini belirterek savcılığın res'en 'Hayasızca Hakaretlerde Bulunma', 'Müstehcenlik', Cinsel Taciz' ve 'Cinsel İstismar' suçlarından soruşturma başlatarak 4 buçuk yıldan 14 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmasını istedi.

Bir başvuru daha

Tepki çeken olayın ardından avukat Elif Zilcioğlu, İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek ünlü fenomen hakkında ‘hayasızca hareketler, ‘cinsel taciz’, ‘müstehcenlik’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve ya aşağılama’ suçlarından cezalandırılması talebiyle suç duyurusunda bulundu. Avukat Zilcioğlu, Kerimcan Durmaz’ın sosyal medya hesabının engellenmesini ve cezalandırılmasını talep etti.