Kıbrıs'ta inanılmaz kampanya

Korona virüs nedeniyle büyük sıkıntı yaşayan turizm sektöründe görülmemiş hamle geldi. 'Tatile gel, virüs kaparsan tedavi bedava' kampanyası başlatan Kıbrıs Rum kesimi, "Karantina uygulanmayacak, PCR testi ve özel hastane faturaları ödenecek" taahhüdünde bulundu.

Kıbrıs'ta inanılmaz kampanya

İngiliz The Sun'ın haberine göre; Kıbrıs Rum kesimi Turizm Bakanı Savvas Perdios, bölgenin korona virüsten arındığını ileri sürerek, tatile gelenlerin korona virüs kapması durumunda tüm masraflarını karşılayacaklarını açıkladı.

Perdios, "Temmuz ayında İngiltere'den uçuş yapılabileceğini umuyoruz. İlgili liste sürekli güncellenmekte. Buraya gelen insanlar en güvenilir tatili yapacak. Bunun için her şeyi hazırladık. 9 Haziran'da havaalanlarımızı her zamanki gibi iş için tekrar açacağız ve bu çok, çok önemli" dedi.

"Önemli olan seyahat acentelerinin Kıbrıs'ı göz önünde bulundurması… Almanya, İsviçre, Avusturya, İskandinav ülkeleri, Yunanistan, İsrail ve belki de Hollanda'dan olumlu işaretler var" diyen Perdios, turistler geldikten sonra korona virüse yakalandığı takdirde tüm masraflarını karşılayacaklarını taahhüt etti.

KKTC’de vakalar ‘sıfırlandı’, ancak Rum tarafında salgın sürüyor. Rum yönetimi, dışişleri, turizm ve ulaştırma bakanlarının imzalarıyla yaptığı taahhütte, sadece turistlere yönelik ilk etapta 100, ilerleyen süreçte ise 220 yataklı hastanenin ayrıldığını belirtti. Taahhüde göre, turistlerin havaalanında yaptıracağı PCR testleri ve ülkede virüs kapmaları durumunda yoğun bakım ve suni solumun cihazına bağlanma da dahil tüm sağlık harcamaları devlet tarafından karşılanacak.