Anamaria Prodan futbol kulübü satın alıyor

Eski bir Playboy modeli ve futbolcu menajeri olan Anamaria Prodan, kazandığı paralarla futbol kulübü almaya karar verdi. Eski yıldızın satın almak istediği kulüp ise Rumen FC Hermannstadt.

Anamaria Prodan futbol kulübü satın alıyor

Rus ve Katar iş insanlarının futbola yatırım yapmaya başlamasının ardından popüler hale gelen 'kulüp sahibi olmak' her geçen gün daha fazla milyonerin ilgisini çekiyor. Ülkemizde son olarak Acun Ilıcalı'nın Hollanda'nın Fortuna Sittard'ı satın almak istediğini açıklamasının ardından bir haber de Romanya'dan geldi.

Geçmişte Playboy modelliği ve futbolcu menajerliği yapan ve özellikle Chelsea'da forvet olarak görev yapan Adrian Mutu'nun transferlerinde adını duyuran Anamaria Prodan bu kez kulüp satın almak istediğini açıkladı. Prodan, ülkesinin takımlarından FC Hermannstadt'ı almak için harekete geçti. Prodan ülkesinde oldukça ünlü ve zengin bir kadın olarak biliniyor.

Öte yandan bir takım satın alabilmek sadece parayla olmuyor. Bunun son örneği İngiltere Premier Lig ekiplerinden New Castle United'ı satın almak isteyen Suudi Arabistan veliaht prensi Selman'ın başında geldi. Cemal Kaşıkçı suikastı nedeniyle imajını düzeltmek için bir İngiliz kulübü satın almaya çalışan Selman'ın bu girişimli başarılı olamadı.

Rumen Anamaria Prodan'ın da geçmişte Playboy modeli olmasının kulüp satın almak için önüne engel teşkil edeceğini iddia edenlere rağmen, o günlerin oldukça geride kalması ve daha sonrasında iyi bir anne olan Prodan'ın bu konuda zorluk çekmeyeceği belirtildi.

"Kızım da poz verebilir"

Prodan'ın eşi de aynı zamanda futbol yönetici. Laurentiu Reghecampf Steaua Bükreş'te görev yapıyor. Eşinin bağlantıları sayesinde Prodan'ın kulübü rahat bir şekilde satın alabileceği konuşuluyor. Gsp.ro'ya göre, FC Hermannstadt büyük bir borcun altında. Bu kulübün satışı için iyiye işaret. Ancak alıcaların bu borcu minimum seviyede devralmak istemesi de karşı şekilde kötüye işaret.

Prodan, "Bilmiyorum, bir futbol kulübü almayı düşünüyorum" derken FC Hermannstadt'ı satın almak için açık kapı bıraktı. Eski bir Playboy modeli olmasının engel olup olmayacağı sorularına ise, "Yetişkin dergileri için modellemede yanlış bir şey görmüyorum ve hatta kızımın isteseler bile yapmasına izin verecektim" yanıtı verdi.