Kıdem Tazminatında rakam değişiyor. EYT'li ve çalışanların kıdem tazminatı böyle hesaplanacak

Kıdem tazminatı 2023 Ocak ayında 19.982 TL olarak açıklanmıştı. Hem EYT'lilerin hem de çalışanları ilgilendiren yeni ücret, 5 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak. Haziran ayı enflasyonunun ardından belli olacak memur zammı oranında yeniden şekillenecek. Kıdem Tazminatında da rakam değişiyor.

Kıdem Tazminatında rakam değişiyor. EYT'li ve çalışanların kıdem tazminatı böyle hesaplanacak

Türkiye'de milyonlarca çalışanın güvencesi olan "kıdem tazminatı", EYT düzenlemesinden yararlanıp emekli olan 1.7 milyon vatandaşın da merak ettiği konular arasında bulunuyor. Brüt ücret üzerinden hesaplanan kıdem tazminatı tutarı, her yıl ocak ve temmuz aylarında belirlenen tavandan belirleniyor. Ara zamla asgari ücretlinin kıdem tazminatı tavanı 13 bin 414 liraya yükseldi.

YASAYLA BELİRLENDİ

Kıdem tazminat tavanının en yüksek devlet memuruna bir hizmet yılı için ödenen emeklilik ikramiyesini aşamayacağı yasayla belirlendi.

KIDEM TAZMİNATI NE KADAR OLACAK?

Ocak 2023 itibarıyla 19 bin 982 lira olarak uygulanan kıdem tazminatı tavanı da bu hafta netleşecek memur zammıyla yeniden belirlenecek.

YENİ KIDEM TAZMİNATINDA RAKAM

Kıdem Tazminatı'nın ek zam ile yüzde 40-45 aralığında artması beklenen maaşlar ile yeni kıdem tazminatı Temmuz 2023 için 27.975 TL ila 28.974 TL arasında olması bekleniyor.