Kılıçdaroğlu seçimi kaybederse ne olur? Bülent Kuşoğlu tv100'e konuştu: Zamanı gelince gereğini yerine getirir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, tv100 yayınında "Kemal Kılıçdaroğlu seçimi kaybederse ne olur?" sorusuna "Kemal Bey koltuğa yapışan bir insan değildir. Zamanı gelince gereğini yerine getirir. Kendisi değerlendirmeyi yapar." yanıtını verdi. Kuşoğlu "Belli dönemlerde belli siyasilerin öne plana çıkması söz konusu. Kemal Bey'in yerine bir başkası olsaydı kazanacak mıydı? Biz her yenilgi sonrası lider değiştirdiğimizde çok mu iyi olacaktı? Bunu hesaba katmak lazım" dedi.

tv100'ün gündemi belirleyen programı Memleket'e konuk olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, Talat Atilla ve Tamer Korkmaz'ın sorularını yanıtladı.

Bülent Kuşoğlu'un açıklamalarından satır başları:


"BU SEÇİMLER CUMHURİYET TARİHİNİN EN ÖNEMLİ SEÇİMİ OLDU"
- Bu seçimler cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi oldu. Geleceğimizi çok etkileyebilecek bir seçim. İlk turda oylarımız beklentilerin altında kaldı. Demoralize olduk ama çabuk toparladık. Bu sefer başarılı olacağız. Ülke için öncelikle hayırlı olmasını diliyorum. İlk turla ilgili olarak neticeyi biliyorsunuz bizim biraz beklentimizin altında kaldı oylar.

"NE KADAR OY GETİRDİKLERİNİ BİLMİYORUZ"
- (4 partiye verilen milletvekilleri) Parlamento ve yürütme erki cumhurbaşkanlığı farklı partiden olursa demokrasiyi yaşarız, uzlaşmayı yaşarız. Cumhurbaşkanlığını almak üzere bazı işler yapıyorduk. Bu sonuçta demokrasidir. Ne kadar oy getirdiklerini bilmiyoruz. Oy getirmemeleri mümkün değil. 3 muhafazakar partinin özgül ağırlığı çok şey ifade ediyor. Daha önce nitelik görülüyordu, nicelik görülmüyordu. Şimdi nicelik göze batmaya başladı. Bunun etkisini ikinci tur seçiminde göreceğiz. Kemal Bey'in yaptığı kutuplaştırmayı, mahalle kavgasını, ötekileştirmeyi önleyen bir unsurdu. 

"KEMAL BEY'İN YERİNE BİR BAŞKASI OLSAYDI KAZANACAK MIYDI?"
-  Siyasette irdeleme yaparken elbette liderler önemli. Bizim gibi doğu toplumlarında liderlik önemli onu kabul ediyorum ama şöyle bir durumda var burada. Liderlik miydi mesele yoksa siyaset miydi? Belli dönemlerde belli siyasilerin öne plana çıkması söz konusu. Kemal Bey'in yerine bir başkası olsaydı kazanacak mıydı? Biz her yenilgi sonrası lider değiştirdiğimizde çok mu iyi olacaktı? Bunu hesaba katmak lazım. Bazı siyasetçilerin modası oluyor. 

"ZAMANI GELİNCE GEREĞİNİ YERİNE GETİRİR"
- (Kılıçdaroğlu seçimi kaybederse ne olur?) Kemal Bey koltuğa yapışan bir insan değildir. Zamanı gelince gereğini yerine getirir. Kendisi değerlendirmeyi yapar. 

- Kandil bizi desteklemiyor. Onlar kendilerine çıkış arıyorlar.