Kılıçdaroğlu, ‘Siyasete devam edin’ diyenlere hangi yanıtı verdi?

CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu siyasetin ana aktörlerinden biri olmayı sürdürüyor.

CHP içi tartışmalardan özenle kaçınan, partisine yönelik saldırılara ise sosyal medya hesaplarından cevap veren ve partisini koruyan Kılıçdaroğlu, buna rağmen çeşitli iftiralara maruz kalmaktan kurtulamıyor.

Kılıçdaroğlu bu zorlu sürece rağmen siyaset üretmeye, halkla ilişkisini sürdürmeye ve geleceğe dair bir vizyon ortaya koymaya çalışıyor.

Bu süreçte en çok merak edilen sorunun cevabı ise şu: “Kılıçdaroğlu siyasete devam etmek istiyor mu?”

CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu şu sıralar çok tartışılan bu soruya bizzat cevap verdi.

ESNAFI ZİYARET ETTİ

Cumartesi sabahı İstanbul Halciler Derneği’nin daveti üzerine İstanbul’a gelen Kılıçdaroğlu, derneğin Başkanı Numan Duyan, derneğin yönetim kurulu üyeleri ve İTO Meclis Üyesi Mithat Kargun tarafından karşılandı. Kılıçdaroğlu’na ise CHP eski Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, 26. Dönem Milletvekili Metin Lütfü Baydar, 19. Dönem Milletvekili Metin Işık ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu eşlik etti.

Kılıçdaroğlu, ‘Siyasete devam edin’ diyenlere hangi yanıtı verdi? - Resim : 1

Bir süre önce de Ankara Yıldız Sanayi Sitesi esnafını ziyaret eden Kılıçdaroğlu’nun gündeminde bu sabah da iş dünyasının yaşadığı sıkıntılar vardı. İstanbul’daki kahvaltılı davette de bu sorunlar masaya yatırıldı. Esnaflar, yaşadıkları ekonomik krizi tüm boyutlarıyla anlattılar. Kılıçdaroğlu da çözüm önerilerini dile getirdi.

BURCU KÖKSAL’IN SÖZLERİ

Ancak sohbetin en dikkat çekici kısmı hiç kuşkusuz ki; CHP içinde yaşanan tartışmalardı. Bir esnaf, Kılıçdaroğlu’na CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal’ın gündeme bomba gibi düşen açıklamalarına ilişkin düşüncelerini sordu.

Kılıçdaroğlu, “Siyasetin, inanç, dil, kimlik ve yaşam tarzı üzerinden yapılmasını doğru bulmam. Hiçbir zaman böyle yapmadık ve yapmayacağız. Yapılmasını da doğru bulmam” dedi.

ALTILI MASA SÜRECİ

Söz siyasetten açılınca başka bir esnaf ise Kılıçdaroğlu’na güncel bir hatırlatmada bulundu. Esnaf, “Siz yüzde 48.5’a yakın bir oy aldınız. Altılı Masa’yı kurdunuz, her görüşü bir araya getirdiniz ve bir arada tuttunuz” dedi. Kılıçdaroğlu “Masayı kurmak kolay olmadı” yanıtını verdi. Masada bulunanlar bunun üzerine “Kolay olmadığını şimdi daha iyi görüyoruz’’ dediler.

Kılıçdaroğlu, ‘Siyasete devam edin’ diyenlere hangi yanıtı verdi? - Resim : 2

“SİYASETİ BIRAKMAYIN’’ ÇAĞRISI

Yine masada bulunan esnaflardan biri bu sözler üzerine “Sayın genel başkan, siyaset dışı kalma hakkınız yoktur” deyince, Kılıçdaroğlu yeni bir tartışmanın kapısını açacak olan o cevabı verdi:

Süleyman Demirel’in ünlü bir sözü vardır. ‘Siyasetin giriş kapısı var, çıkış kapısı yoktur.’ Siyaset kurumunun ihtiyacı halkın da ısrarlı talebi olduğu sürece siyasetçi bu talebe karşı kayıtsız kalamaz.”

Sadece tv100’deki bu köşede yer alan ziyarette konuşulanlar, siyasetin yeni gündemi olacak gibi görünüyor…

Belli ki önümüzdeki günlerde Kılıçdaroğlu’nun siyaseti nasıl ve hangi araçlarla yapacağı ve yapmak istediğini daha çok konuşacağız…