Kılıçdaroğlu tepki göstermişti! Murat Karayalçın'dan Özgür Özel'e destek

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı görüşmeyle ilgili CHP eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" çıkışının ardından Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) eski Genel Başkanı Murat Karayalçın da açıklama geldi. Karayalçın, Özel'e destek mesajı paylaşırken, görüşmenin neden gerekli olduğunu da sıraladı.

Kılıçdaroğlu tepki göstermişti! Murat Karayalçın'dan Özgür Özel'e destek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştireceği yüz yüze görüşme siyasetin gündeminde. CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Özel'in Erdoğan ile görüşmesiyle ilgili "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" demişti. Görüşmeyle ilgili olarak önceki genel başkanların da fikrine danışacağını ifade eden Özel'e Sosyaldemokrat Halkçı Parti (SHP) eski Genel Başkanı Murat Karayalçın'dan destek geldi. Karayalçın, Erdoğan-Özel görüşmesinin neden gerekli olduğunu da sıraladı.

Karayalçın'ın sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda özetle şunlara yer verdi;

BELEDİYELERİN BORÇLARI
CHP’li başkanlar büyük bir borç ile karşılaştı. Bu borçların önemli kısmı da devlete SGK’ya olan borçlar ve Maliye’ye olan vergi borçları. Bu konunun konuşulması halka hizmetin siyaset dışı tutulması istenebilir.

CHP'Lİ BELEDİYELERİN PROJELERİ İÇİN HAZİNE GARANTİSİ
CHP’li belediyelerin çoğu projesinin kaynak sorunu yok. Doğru projeler olduğu için, ödenebilir olduğu için dünyada pek çok yerden uygun koşullarda kredi bulunabiliyor. Ama bunun için merkezi otoritenin, Hazine’nin garanti vermesi gerekiyor. Bunun için de haklı talep iletilir.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN İŞBİRLİĞİ
Türkiye’de başta İstanbul deprem bekleyen çok sayıda il var. Burada merkezi yönetim ile yerel yönetimin karar alma-uygulama anlamında birlikte çalışma zorunluluğu var. İnsan hayatının söz konusu olduğu yerde parti ayrımı olmaz. Bu durum önceliklidir.

ANAYASAL SÜREÇ
Anayasa yapım süreci önemlidir. Bu konuda da karşılıklı birbirini dinleyerek, geniş toplum kesimlerinin de görüşü alınarak bir süreç işletilebilir. Uyulmayan Anayasa Mahkemesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları var. Yaşanan hak kayıpları ortada. Burada partiler üstü ortak bir devlet aklı inşa edilebilir.