Kılıçdaroğlu'nun eş üzerinden siyaset yapmasına tepki yağdı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın boykot çağrısı üzerine Emine Erdoğan’ı hedef aldı. “Fransız malı çantasını yaksın” dedi . Kılıçdaroğlu’nun eş üzerinden siyaset yapmasına tepki yağdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa mallarına karşı boykot çağrısı yaptı milyonlara seslendi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında kürsüye çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi üzerinden iktidara yüklendi. “Emine Erdoğan, Fransız malı çantasını alıp yaksın” dedi. “Eş” üzerinden siyasete tepkiler peş peşe geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na rest çekti. "Benimle konuş" dedi.

"Bunu şiddetle kınıyoruz"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Siyasi polemiklerin aile fertlerine taşınmasının yanlış olduğunu söyleyerek; “Siyasi polemikleri aileye taşımak, hanımefendiye taşımak son derece yakışıksız bir durumdur. Bunu şiddetle kınıyoruz” ifadelerini kullanarak tepki gösterdi.

"Kadınları incitiyor"

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, “Kılıdçaroğlu’nun, Emine Erdoğan üzerinden siyaset yapması kadınları incitiyor” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da CHP liderine tepki gösterdi.

"AK Parti camiası olarak kesinlikle kınıyoruz"

Akbaşoğlu, “Siyasi yetersizliklerini, siyasi nezaketsizlikle kapatmaya çalıştığını görüyoruz Sayın Kılıçdaroğlu’nun. Bu ne kendisine yakışıyor, ne kimseye yakışıyor. Biz, Kılıçdaroğlu’nun bu tavrını, AK Parti camiası olarak kesinlikle kınadığımızı ifade etmek isterim” açıklamasında bulundu.

Bir tepki de İYİ Parti'den

Kılıçdaroğlu’na bir tepki de İYİ Parti’den geldi. Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, “Aile siyasete dahil edilmemeli” dedi.

Lütfü Türkan “Sayın Cumhurbaşkanı’nın, ‘Ailenin siyasete dahil edilmemesi’ konusundaki tepkisini sonuna kadar katılıyorum. Bu doğru bir söylemdir, doğru olanı da budur. Ailesi siyasetin bu çirkin yüzüne alet edilmiş birçok insan var. O zaman da Cumhurbaşkanı çıkıp bu doğru söylemi doğru zamanda da söylemesi gerektiğine inanıyorum” dedi.