Kilis'te piknik tüpüyle başlayan başarı hikâyesi...

Uzun yıllar işsiz kalınca ailesinin geçimini sağlamak için bir piknik tüpü ile nohut dürüm satmaya başlayan Hacı Ahmet Baktageç, 11 yıl sonra lokantasında o zor günleri gururla anıyor... "Nohut dürümle" başlayan maceranın bugün 11 kişiye istihdam sağlayan bir lokantaya dönüşmesi hiç tesadüf değil...

Kilis'te piknik tüpüyle başlayan başarı hikâyesi...

Kilis'te ailesinin geçimini sağlayabilmek için uzun yıllar iş arayan ancak başarılı olamayan Hacı Ahmet Baktageç, 11 yıl önce Küçük Sanayi Sitesi'nde evinden getirdiği piknik tüpüyle yaptığı nohut dürümlerini satarak iş hayatına atıldı.

Satışların iyi gitmesi üzerine annesinden ikinci piknik tüpünü alarak işleri büyüten Baktageç, bir süre sonra eşinin de desteğiyle kendi işinin patronu olmayı başardı.

Hacı Ahmet Baktageç'in küçük sanayi sitesi içinde açtığı lokantada bugün 11 kişi çalışıyor.

- İkinci tüp dönüm noktası

Hacı Ahmet Baktageç, işini nasıl geliştirdiğini şöyle anlattı:

Kilis'te piknik tüpüyle başlayan başarı hikâyesi... - Resim : 1

"İşlerim iyi gidiyordu. Bir süre sonra annemden aldığım ikinci piknik tüpü sayesinde işi biraz daha büyüttüm. Menüye ciğer kavurma, tavuk sote ve çorba da ekledim. İki tane piknik tüpü olduğunda çok sevinmiştim. Kendimi güçlü, kuvvetli hissettim. Sonra Allah bize lütfetti yürüdük. Çalıştık, eksiğimizi tamamladık. Hatalarımızı ve yanlışlarımızı düzelttik. Başarının sırrı önce Allah'a tevekkül etmek sonra eşin dostun tavsiyesini yabana atmamak."

-"Rüyamda görsem inanmazdım"

Kilis'te piknik tüpüyle başlayan başarı hikâyesi... - Resim : 2

Eşinin en büyük destekçisi olduğunu dile getirerek, müşterilere gece yarısına kadar birlikte hizmet ettiklerini, yaptıkları yemeklerin lezzetini beğenenler sayesinde her geçen gün müşteri sayısının arttığını vurgulayan, yaklaşık 5 yıllık emeğin ardından lokantasını büyütmeye karar verdiğini anlatan Baktageç, şunları söyledi:

"Şu anda lokantamızı 300 metrekareye çıkardık. 11 kişiye istihdam sağlıyoruz. İşçi, memur, usta, çırak gibi şehrin her kesimden müşterimiz var. Burası Kilis'in halk yeri oldu. Kilisliler burayı kabul etti ve bizi sevdi. Kendimizi ve ürünümüzü sevdirebildik. Bu durum bizim için gurur verici bir şey. Lezzetçi Ahmet Usta adının patent başvurusunun ardından şubeleşeceğiz ve sonra en önemli görevimiz olan paket servisimizi yapacağız. Burada bulunan yoğunluktan dolayı paket servisine zaman ayıramıyoruz. İlerleyen zamanlarda motorize ekibimizde olacak inşallah. Bu işe sahip çıkacağız. Ben işin böyle olacağını rüyamda görsem inanamazdım. Bu işin buraya kadar gelmesi bizi gururlandırdı."

Müşterilerden Emrah Çalışır da Adana’da yaşadığını ancak Kilis'e her gelişinde mutlaka uğradığını belirterek, özellikle il dışından gelen herkesin bu lezzeti tatması gerektiğini dile getirdi.