Fahiş kira artışı nereye şikayet edilir? Yüksek kira şikayet hattı numarası, CİMER ve VİMER şikayet uygulamaları!

Satılık ve kiralık konutta fahiş fiyat artışları için çalışma başlatıldı. Gelir İdaresi yüksek kira artışları ile fahiş fiyattan satılan evlerin peşine düştü. Tek tek tespit edilen evler denetlendi. Suistimal edenlerle ilgili tedbirler alınacak. Öte yandan pek çok kişi de ev sahibi mücadele halinde. Yüksek kira isteyen ev sahiplerini nereye şikayet edebileceklerini araştırıyor. Peki, Kira şikayet hattı var mı? Fahiş kira artışı nereye şikayet edilir? Alo 189 nedir, kira şikayeti yapılıyor mu?

Fahiş kira artışı nereye şikayet edilir? Yüksek kira şikayet hattı numarası, CİMER ve VİMER şikayet uygulamaları!

Geçen yılından başından bu yana devam eden kira fiyatlarındaki artış depremle birlikte daha da katmerlendi. Hükümet fırsatçı ev sahiplerine karşı önlem almak amacıyla çalışma başlatırken, artışların tespiti için Gelir İdaresi Başkanlığı da fiyat hareketlerini yakından takip ediyor. Gelir İdaresi Başkanlığının, diğer illerdeki personeli deprem bölgesinde görevlendirerek sahadaki fahiş fiyat ve belge düzenine uyum gibi unsurları denetledi. Vatandaşların taşındıkları illerde gerek kiralık gerekse de satılık konutlarda fiyat hareketleri yakından takip ediliyor. ilk verilere göre deprem tarihi sonrası fiyatlarında artış yapan 37 bin 367 satılık ve 7 bin 363 kiralık konut ilanı tespit edildi. Tespit edilen veriler Ticaret Bakanlığı ile paylaşılacak.

FAHİŞ KİRA ARTIŞI NEREYE ŞİKAYET EDİLİR?

Gelir İdaresi Başkanı (GİB) Bekir Bayrakdar, kira artışlarına yönelik vatandaşlara çağrıda bulundu. Bayrakdar, "Vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için gerek CİMER, VİMER gibi uygulamalarla, gerekse ALO 189'u arayarak telefonla bize bu hususlarda gördükleri eksiklikleri şikayet edebilirler." dedi.

YÜKSEK KİRA ŞİKAYET HATTI NUMARASI NE?

Vergi kayıp ve kaçaklarına ilişkin telefon ile yapılan ihbarların yönetiminde ALO 189 hattı kullanılıyor. Belge verilmemesi, mükellefiyet kaydı olmaması, vergi dairesine bildirimi yapılmamış işçi çalıştırılması, kira gelirlerinin beyan edilmemesi, belgesiz emtia bulundurulması gibi vergi kaybına neden olacak ihbarların kayıt altına alınmasında ALO 189 hattı hizmet veriyor. Kira şikayetleri de bu telefon numarası vasıtasıyla yapılıyor.