Deprem kira yardımı nasıl alınır? Kira yardımı kimlere verilir? e-Devlet’ten kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet kira yardımı başvuru ekranı!

Depremzedelere yapılacak yardımlar ile ilgili İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Binaları hasarlı olarak tespit edilen kiracı ve ev sahiplerine barınma yardımı verilecek. Yardımlara başvurular online olarak alınacak. Ödemeler ise 12 ay boyunca yapılacak. Peki, Deprem kira yardımı nasıl alınır? Kira yardımı kimlere verilir? e-Devlet’ten kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet kira yardımı başvuru ekranı!

Deprem kira yardımı nasıl alınır? Kira yardımı kimlere verilir? e-Devlet’ten kira yardımı başvurusu nasıl yapılır? e-Devlet kira yardımı başvuru ekranı!

Deprem bölgesindeki afetzedelere kira yardımı yapılacak. Barınma yardımı adı altında depremzedelere verilecek yardımlar 12 ay boyunca yapılacak. Başvurular ise internetten alınacak.

KİRA YARDIMI KİMLERE VERİLİR?

Deprem bölgesinde bulunan ve ikamet ettikleri konutları yıkık, acil yıkılacak, ağır veya orta hasarlı olarak tespit edilen ev sahiplerine ve kiracılara barınma yardımı verilecek.

KİRA YARDIMI NE KADAR, NE ZAMAN YATACAK?

 Binası hasarlı olan ev sahiplerine aylık 5 bin lira, kiracılara ise aylık 2 bin lira barınma yardımı yapılacak. Kira yardımları başvurusu onaylananların hesabına hemen yatırılıyor. 

E-DEVLET’TEN KİRA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Afetzedelere barınma yardımı adı altında yapılacak ödemeler 12 ay boyunca verilecek. Kira yardımı için başvurular e-Devlet "afetzede barınma desteği" sayfası üzerinden yapılabilecek.

HEM KİRA YARDIMI HEM TAŞINMA YARDIMI ALINABİLİR Mİ?

İçişleri Bakanlığı depremzedelere yönelik verilen yardımlarla ilgili uyarıda bulundu. Konutları hasarlı olup konteyner talep eden vatandaşlar taşınma yardımı alabilecek ancak kira yardımından yararlanamayacak.