Kırgızistan'dan Türkiye'ye çadır gönderdiler, açtıkları pankart tüm Türk dünyasının gururu oldu

Kırgızistan'ın Türkiye'ye gönderdiği 100 kişilik kurtarma ekibi ve 78 Kırgız çadırı Gaziantep'e ulaştı.

Kırgızistan'dan Türkiye'ye çadır gönderdiler, açtıkları pankart tüm Türk dünyasının gururu oldu

Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz hafta başında meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Hem ülkenin hem de dünyanın gört yanından gelen arama kurtarma ekipleri inanılmaz işlere imza atmaya devam ediyor. Bu süreçte Türk devletlerinden gelen maddi ve manevi destekler de devam ediyor. Kırgızistan tarafından Türkiye'ye gönderilen 100 kişilik kurtarma ekibi ve 78 Kırgız çadırı Gaziantep'e ulaştı.

Kırgızistan'dan Türkiye'ye çadır gönderdiler, açtıkları pankart tüm Türk dünyasının gururu oldu - Resim : 1

100 KİŞİLİK KURTARMA EKİBİ

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov tarafından verilen talimata göre, Acil Durumlar Bakanlığına bağlı 100 kişilik arama kurtarma ekibi, insani yardım malzemeleri, 78 Kırgız çadırı, çadırları kuracak 3 uzman ve işçi önceki gün özel bir uçakla Kırgızistan'dan Türkiye'ye gönderildi. Ekibi taşıyan uçağın Gaziantep'e indiği ve ekibi Kırgızistan'ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev tarafından karşılandığı açıklandı.

Kırgızistan'dan Türkiye'ye çadır gönderdiler, açtıkları pankart tüm Türk dünyasının gururu oldu - Resim : 2

ÇADIR KURMA ÇALIŞMALARINA DESTEK 

Van Erciş'te yaşayan Ulupamir Kırgız Türklerinin de Kırgızistan'dan gelen Kırgız çadırlarını kurmak için bölgeye gittiği bildirildi. Aynı zamanda Dicle Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdülmukaddes Kutlu'nun, Kırgızistan'dan gelen ekip ile Kırgız çadırı kurma çalışmalarında yer alıdığı belirtildi.

Kırgızistan'dan Türkiye'ye çadır gönderdiler, açtıkları pankart tüm Türk dünyasının gururu oldu - Resim : 3