Kırıkkale, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Ankara ve Çankırı dikkat... Ölüm makinesine karşı saldırıya geçildi. Yüzlercesi bir anda doğaya salındı

Kırıkkale, Çorum, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Ankara ve Çankırı başta olmak üzere Karadeniz bölgesinde de ciddi soruna neden olan ve "Ölüm makinesi" olarak adlandırılan kenelere karşı Kekliklerle önlem alınmaya başlandı. Kırıkkale'de 'kene avcısı' yüzlerce keklik doğaya bırakıldı.

Kırıkkale, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Ankara ve Çankırı dikkat... Ölüm makinesine karşı saldırıya geçildi. Yüzlercesi bir anda doğaya salındı

Türkiye'de yaz aylarının gelmesiyle birlikte kene vakaları da artmaya başladı. Hastaneler kene vakalarıyla doldu taştı. 

Kırıkkale, Çorum, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Ankara ve Çankırı başta olmak üzere Karadeniz bölgesinde de ciddi soruna neden olan ve "Ölüm makinesi" olarak adlandırılan kenelere karşı önlem alınmaya devam ediliyor. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı Yozgat Keklik Üretim Merkezinden Kırıkkale'ye getirilen 700 kınalı keklik, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu tarafından doğaya bırakıldı. Yürütülen çalışmayla, ekolojik sistemde önemli yere sahip olan ancak nesli tükenme tehlikesi altında bulunan kekliklerin popülasyonunun artırılması hedefleniyor. 

Kırıkkale, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Ankara ve Çankırı dikkat... Ölüm makinesine karşı saldırıya geçildi. Yüzlercesi bir anda doğaya salındı - Resim : 1

Süne, kene ve çekirge gibi tarım zararlılarının önüne geçilmesinin yanı sıra biyolojik mücadelede farkındalık sağlayacak kekliklerin salım yapıldığı bölgelerde av koruma memurları tarafından denetimler yapılacak. Kaçak avcılık yapanlara da, 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na göre idari yaptırım kararları uygulanacak.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce düzenlenen keklik salım etkinliğine Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Barış Cücen ve DKMP Şube Müdürü Bahadır Gürleyik katıldı.