Kırtasiye alışverişinde dev beklenti! Sektör temsilcisi o miktarı açıkladı

Okulların açılmasına sayılı günler kala velilerin de kırtasiye alışverişi telaşı başladı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Bendevi Palandöken, kırtasiye alışverişinde beklenen ciroyu açıkladı.

Kırtasiye alışverişinde dev beklenti! Sektör temsilcisi o miktarı açıkladı

Türkiye'de 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk ders zili 11 Eylül'de çalacak. Tarihin yaklaşması tüm öğrenci ve velilerde heyecan yarattı. Hazırlıklara başlayan aileler çocuklarının yeni eğitim-öğretim dönemi boyunca ihtiyaç duyabileceği kırtasiye ürünlerini araştırıyor. Çarşı ve pazarların da hareketlendiği bu dönemde Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Bendevi Palandöken konuyla ilgili kısa bir açıklama yaparak beklenen net ciroyu söyledi.

"70-80 MİLYAR TL CİRO BEKLENİYOR"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, pandeminin ardından, deprem nedeniyle eğitim öğretime ara verilmesi ve uzaktan eğitime geçilmesi nedeniyle kırtasiyeci esnafının beklenen işi yapamadığını söyledi. Yeni eğitim-öğretim döneminin dört gözle beklendiğini belirten Palandöken, "Yaklaşık 18 milyon öğrenci ile 8 milyonu aşkın üniversite öğrencisi okula başlayacak. Bu yıl okul alışverişlerinden ortalama 70-80 milyar TL ciro bekleniyor" dedi.

Kırtasiye alışverişinde dev beklenti! Sektör temsilcisi o miktarı açıkladı - Resim : 1