Şort giydiği için kafeden kovulan genç kız: Kafe çalışanı, arkadaşıma para teklif edip kafeden gitmemizi istedi

Girişine 'Burada açık giyinmek yasaktır' yazan bir kafeye gelen genç kız personel tarafından aldığı uyarıyla şaşkına döndü. Yaşadıklarını sosyal medyadan paylaşan genç kız "Şort giydiğim için kafeden kovuldum" dedi. kafe sahiplerinden ise konuyla ilgili açıklama yapıldı.

Şort giydiği için kafeden kovulan genç kız: Kafe çalışanı, arkadaşıma para teklif edip kafeden gitmemizi istedi

Kocaeli'nin Başiskele ilçesinde, girişine 'Burada açık giyinmek yasaktır' yazan bir kafeye gelen genç kız, personel tarafından dışarı çıkartıldı. Genç kız, yaşadıklarını sosyal medyadan paylaşarak "Şort giydiğim için kafeden kovuldum. Kafe çalışanı, arkadaşıma para teklif edip kafeden gitmemizi istedi" dedi. Sosyal medyada büyük tepki çeken olayın ardından kafe sahipleri ise açıklama yaptı.

Sosyal medyada gündem olan olay, geçtiğimiz hafta sonu Körfez Mahallesi Liman Caddesi üzerinde bulunan bir kafede yaşandı. İsmi öğrenilemeyen bir genç kız, arkadaşıyla beraber kafeye gitti.

Ailelerin rahatsız olduğunu söyledi

Sipariş verdikten kısa bir süre sonra, kızların yanına gelen bir personel kendilerine şort giymelerinin uygun olmadığını belirterek, ‘Burada açık kıyafetler giyilmediğini, ailelerin bundan rahatsız olduğunu’ söyleyip genç kızların dışarı çıkmalarını istedi.

Şort giydiği için kafeden kovulan genç kız: Kafe çalışanı, arkadaşıma para teklif edip kafeden gitmemizi istedi - Resim : 1

"Para teklifinde bulunup kafeden gitmemizi istedi"

Genç kız kafe önünde ‘Burada açık giyinmek yasak’ yazılı tabelanın fotoğrafını “Şort giydiğim için kafeden kovuldum. Merhaba, bugün arkadaşlarımla kafede otururken kafenin çalışanı ‘kapalı’ arkadaşımı yanına çağırıp burada açık giyinilmediğini ve ailelerin bundan rahatsız olduğunu söyledi. Arkadaşıma para teklif edip kafeden gitmemizi istedi” notuyla sosyal medya hesabından paylaştı.

Olay kısa sürede binlerce kullanıcı tarafından paylaşılırken, kafeye tepkiler yağdı.

Şort giydiği için kafeden kovulan genç kız: Kafe çalışanı, arkadaşıma para teklif edip kafeden gitmemizi istedi - Resim : 2

İşletme sahiplerinden açıklama

Olayın ardından gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından açıklama yapan işletme sahipleri, olayın kendilerinden habersiz bir şekilde yaşandığını öne sürdü.

Yaşanan olaydan dolayı özür dileyen kafe sahipleri açıklamasında, “Kafemizde yaşadığımız olayla ilgili saygısızlığı yapan personel işten çıkarılmıştır. Kafe yönetiminin bu olaydan haberi yoktur. Olayı kamera kayıtlarından izler izlemez kafe yönetimi saygısızlığı yapan personelin işine son vermiştir. Özür dileriz” ifadelerine yer verdi.

Şort giydiği için kafeden kovulan genç kız: Kafe çalışanı, arkadaşıma para teklif edip kafeden gitmemizi istedi - Resim : 3