Kocaeli'de başarılı operasyon! Sahte evrak çetesi çökertildi!

Kocaeli'de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'nün başarılı operasyonu sonrasında sahte evrak çetesi çökertildi. Güvenlik güçlerinin sıkı takibi ile birlikte 11 şahsa yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda şüphelilerin tamamı yakalandı.

Kocaeli'de Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'nün sıkı takibi sayesinde sahte evrak düzenleyen çetelere operasyon yapıldı.

Yürütülen operasyonlarda, varis kaydı bulunmayan tapular ile sahte veraset belgeleri düzenlemek suretiyle meydana gelen 'Resmî Belgede Sahtecilik', 'Rüşvet', 'Nitelikli Dolandırıcılık' suçlarına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında gözaltılar yapıldı.

ADLİ KONTROL ŞARTI İLE SERBEST KALDILAR

Kocaeli merkezli 4 ilde, 16 şüpheliye yönelik eş zamanlı yapılan operasyonların sonrasında tüm şüpheliler sorgularının ardından savcılık talimatı doğrultusunda  adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. 

YENİ DELİLLER... 

Emniyet güçleri, elde ettiği yeni deliller ve bilgiler kapsamında bu defa da aralarında İlçe Nüfus Müdürlükleri, Adliye çalışanları ve 3 avukatın da bulunduğu 11 şüpheliyi de yakalayarak gözaltına aldı.  

ÇOK SAYIDA SAHTE EVRAK ELE GEÇİRİLDİ

Yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, sahte olduğu değerlendirilen vekaletnameler ve benzeri belgeler ile Kuzey Marmara Otoyolu Güzergahı Yatırım Yapılacak Arsalar başlıklı notlar ve usulsüz tapu devirlerinde kullanılmak üzere alınmış çok sayıda Nüfus Kayıt Örnekleri ele geçirildi. Soruşturma devam ediyor.