Böyle çete görülmedi!

İnsanlara silah zoruyla senet imzalatan ve hepsi sağır dilsiz olan 3 kişilik çete yakayı ele verdi. Mağdurların şikayetçi olmadığı olay sonrası emniyet güçleri firardaki çete üyelerini Kartepe, Çayırova ve Dilovası'nda yakaladı.

Böyle çete görülmedi!

Kocaeli Derince ilçesinde 6 yıl önce yaşanan olayda, sağır ve dilsiz olan 3 kişi kuru sıkı tabanca kullanarak insanlara zorla senet imzalattı. 22 Şubat 2013'te meydana gelen olay sonrasında mağdurlar şikayetçi olmadı ancak kamu davası açıldı ve S.Ö., S.C.'ye 5'er yıl, O.B.'ye ise 3 yıl 4 ay hapis cezası verildi.

Kararın ardından firari durumda bulunan çete üyeleri hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yapılan çalışma sonucu Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri şahısların adreslerini belirledi.

Polis ekiplerince yapılan operasyonlarda S.Ö. Kartepe’de, S.C. Çayırova’da O.B. ise Dilovası’nda çalıştıkları iş yerinde gözaltına alındı. Sağır ve dilsiz oldukları belirlenen 3 kişilik yağma çetesi, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri Kocaeli Adliyesince tutuklanarak Kandıra Cezaevi’nde gönderildi.