Şimdilik 29 tane çıktı!

Şiddet olaylarıyla ünlü Meksika'nın batısındaki uyuşturucu kaynaklı şiddet olaylarının yaşandığı Jalisco'da saklanmış bir toplu mezarda 119 plastik poşete saklanmış 29 ceset parçası bulundu. Ceset sayısının artmasından endişe ediliyor.

Şimdilik 29 tane çıktı!

Meksika'nın Jalisco eyaleti savcısı Gerardo Solis bir basın toplantısı düzenleyerek korkunç olayı açıkladı. Zapopan kentinde bulunan toplu mezarda, Eylül ayının ilk haftasından bu yana yapılan incelemelerde 16'sı parçalara ayrılmış 29 ceset bulunduğunu söyledi.

Yerel hükümet yetkilileri korkunç olayda çıkarılan cesetlerden 2'sinin kadın olduğu, 4'ünün sabıka kaydının bulunduğu, 23'ünün ise incelenmeye devam edildiği duyuruldu. Eyalet savcılığı tarafından yapılan açıklamada, araştırma süresince ceset sayısının artabileceği belirtildi.

Meksika'daki uyuşturucu kartelleri, rakiplerini kaçırıp öldürdükten sonra gizli mezarlara gömüyor. Jalisco Yeni Nesil Karteli, dünyadaki en tehlikeli beş suç örgütünden biri olarak görülüyor.

Meksika’da, 2006 yılında ülkenin güçlü kartellerine karşı başlatılan uyuşturucu savaşı kapsamında en az 3 bin gizli mezarda gömülü 4 bin 784 ceset tespit edildi. Temmuz ayında Guadalajara kentinde bir evin bahçesinde gömülü 21 ceset, Mayıs ayında ise Jalisco eyaletinde iki farklı bölgede gömülmüş toplam 34 parçalanmış ceset bulunmuştu.