Kolonları kesildiği ortaya çıktı! 50 yıllık pasaj mühürlendi

Şanlıurfa'da yaklaşık 200 iş yerinin bulunduğu 50 yıllık Kapaklı Pasajı, kolon ve kirişlerin kesildiğini belirlenmesi üzerine mühürlendi. Yıkılma riski nedeniyle iş yerlerini açmak isteyen esnaf pasaja alınmadı.

Kolonları kesildiği ortaya çıktı! 50 yıllık pasaj mühürlendi

Şanlıurfa'da cep telefonu ve elektronik malzeme satışı yapılan 50 yıllık Kapaklı Pasajı, kolon ve kirişlerin kesildiğinin belirlenmesi üzerine mühürlendi.

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin vurduğu iller arasında yer alan Şanlıurfa’da riskli binaların yıkımları devam ederken, hasarlı ev ve iş yerlerinde ise çalışmalar sürüyor.

Kolonları kesildiği ortaya çıktı! 50 yıllık pasaj mühürlendi - Resim : 1

Kentin en işlek caddesinde bulunan Uzak Doğu ülkelerinden getirilen elektronik ve cep telefonlarının satışının yapıldığı 50 yıllık Kapaklı Pasajı, depremde hasar gördüğü yapılan kontrollerle ortaya çıktı.

Yaklaşık 200 iş yerinin bulunduğu kolon ve kirişlerin kesildiği pasajda yarıklar ve çatlakların olması riskiyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ekiplerince yürütülen hasar tespit çalışmasının ardından mühürlendi.

Kolonları kesildiği ortaya çıktı! 50 yıllık pasaj mühürlendi - Resim : 2

Kapaklı Pasajı’nda geniş güvenlik önlemleri alan polisler, esnafın içeri girmesine izin vermezken, etrafı güvenlik şeridiyle kapatıldı.

Esnafın bir kısmı iş yerlerine girmek isterken, bazıları ise yıkıma karşın dükanlarını boşaltarak kapılarına kilit vurdu.