"Komünist Başkan" Maçoğlu tv100.com'a konuştu! Nereden belediye başkan adayı olacak?

Türkiye Komünist Partili Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun 31 Mart yerel seçimlerinde Kadıköy ya da Didim'den belediye başkanı adayı olacağı iddiası gündeme geldi. tv100.com'dan Seçil Balık'a açıklamada bulunan Maçoğlu, iddialarla ilgili "Türkiye’nin bir çok yerinde sosyalist isimler aday gösterilecek. İddia edilen yerlerde aday çıkarılma niyeti var. Ancak hangi isim, hangi bölgeden çıkar, o konu henüz görüşme aşamasında" ifadelerini kullandı.

"Komünist Başkan" Maçoğlu tv100.com'a konuştu! Nereden belediye başkan adayı olacak?

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yerel seçimlerde Kadıköy ya da Didim'den aday olacağı iddiaları gündeme geldi.

 "SÜREÇ DEKLARASYONA YAKLAŞTI"

Didim ve Kadıköy belediye başkanlığı için adı sık sık kulislerde konuşulan Maçoğlu tv100.com’dan Seçil Balık’a konuştu.

Maçoğlu şunları kaydetti: 

“Arkadaşlar bazı duyumlar alıyor, kurum içerisinden araştırma yapıyorlar. Şimdi 20-25’e yakın sosyalist kurum toplantılar düzenliyor. Onlar resmi bir açıklama yapmadan bir şey söylersem onları boşa düşürmüş olurum. Ancak adaylar kesinleştiğinde konu hakkında açıkça yorum yaparım. Sol kurumlar şimdi adaylık ve ittifak konusunda fikir alışverişinde bulunuyor. Süreç deklarasyona yaklaştı, ancak henüz bitmedi. Sanıyorum ki bu hafta içi Perşembe ya da Cuma günü bu süreç tamamlanabilir.

Bu sene sosyalistler 20-30 bölgede aday göstermeyi planlıyor. Bakırköy, Kadıköy, Kartal… Türkiye’nin bir çok yerinde sosyalist isimler aday gösterilecek. İddia edilen yerlerde aday çıkarılma niyeti var. Ancak hangi isim, hangi bölgeden çıkar, o konu henüz görüşme aşamasında.

Kurumlar karar vermeden etik gereği bu iddialara ‘doğru’ ya da ‘yanlış’ demem doğru olmaz.”