Konya, Kastamonu, Ankara'ya uzman isimden uyarı daha birkaç dakika önce geldi. Perşembe çok fena gelecek

Konya, Kastamonu, Ankara'ya uzman isimden uyarı daha birkaç dakika önce geldi. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bu sabah yaptığı paylaşımda bu perşembe günü Konya, Kastamonu ve Ankara'da durumun çok hassas olacağını söyledi. Vatandaşlar çok dikkat etsin, 3 gün süreceği tahmin edilen toz taşınımı perşembe kapınızı çalacak.

Konya, Kastamonu, Ankara'ya uzman isimden uyarı daha birkaç dakika önce geldi. Perşembe çok fena gelecek

Türkiye'nin son dönemde sık sık kapısını çalan Afrika çöl tozu yeniden geldi. Dün akşam saatlerinden itibaren ülkemize girmeye başlayan çöl tozu, perşembe gününden itibaren Konya, Kastamonu ve Ankara'da etkisini hissettirecek.

HASSAS OLACAK

Uzman isim toz taşınımı sebebiyle perşembe günü bu 3 ilimizde değerin çok hassas olacağını söyledi. Astım hastaları ve alerjisi olanlar tedbirini alsın. Maskeyle dışarı çıkmak sağlık açısından önemli olacak.

PROF. DR.ORHAN ŞEN'İN O PAYLAŞIMI

"Bugün sabah Marmarada hafif yağmur var Güney Ege de orta kuvvette rüzgar. Sıcaklık güney, iç ve batı kesimlerde 2 ile 6 derece artacak Batıda 3 gün toz taşınımı var Bugün İstanbul Edirne Kırklareli Adana Mersin Antalya Zonguldak Perşembe Konya Kastamonu Ankara da değerler hassas"