KOOP Bakkal olan esnafa 500 bin lira kredi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı ve imzaların atıldığı yeni projede Tarım Kredi ürünü satacak bakkallara Halkbank kanalıyla 500 bin liralık kredi desteği sağlanacak. Kredinin maliyeti ne kadar olacak? Koop Bakkal Projesi başvuruları ne zaman? Başvuru şartları neler? İşte bilinmesi gerekenler...

KOOP Bakkal olan esnafa 500 bin lira kredi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Koop Bakkal Projesi'nde Tarım Kredi ürünü satacak bakkallara Halkbank kanalıyla 500 bin liralık kredi desteği sağlanacak. Kredinin maliyeti yıllık yüzde 7.5 olacak. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi internet sayfasında elektronik ortamdan alınacak başvurular 14 Kasım'da başlayacak. Başvuruda bulunan bakkalların fiziki şartları yerinde takip edilecek. Koop Bakkal'da 132 ürün Tarım Kredi Marketi'yle aynı fiyattan satılacak.

2023 yılının ilk aylarında bakkal sayısı bini bulması beklenen projenin tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi) Genel Müdürü Hüseyin Aydın, kapsama dahil olan bakkalın iş yapma şekline müdahale edilmeyeceğini belirtti. Aydın, işletme içindeki bir alanın tahsis edilerek ürünlerin orada satılacağını kaydetti. Projeden yararlanmak isteyenlerin en az 5 yıl süreyle bakkal işletmesi gerektiğini aktaran Aydın, projeye dahil olmak isteyen bakkallara yönelik oluşturulan metrekare koşulunun esnetilebileceğini söyledi.

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan da bankaya finansal destek için başvuranlara, raf alımı, tadilat harcamaları ile yazar kasa alımları için 200 bin liralık bir kredi desteği sunacaklarını açıklayarak sözlerine şöyle devam etti:

Tarım Kredi'den alınacak ürünlerin finansmanı için kapalı devre çalışan 300 bin liraya kadar limiti olan kredi kartı tasarladık. Kredi kartı kullanmak istemeyenler için internet ortamından dijital destekli finansman imkânı sunacağız. Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri kapsamında kredi kullanan bakkal esnafımız yıllık yüzde 7.5 faiz ile finansman sağlayabilecek, bu kapsamda üye olmamış olan ya da başka bir şekilde bu finansmana erişmeye ihtiyacı olan esnaflarımıza ise 24 aya kadar sabit oranlı yıllık 11.75 faiz oranında finansman desteği sağlamış olacağız.