Köpeği taşladı, yetmedi yapma diyen çocuğu taşladı

Kocaeli'nde eline taş dolduran bir adam yerde yatan köpeği taşlamaya başlayınca, dayanamayan bir genç yaşlı adamın gazabından nasibini aldı. Kendisine 'yapma' diyen genci önce tokatlayan yaşlı adam daha sonra onu da taşa tuttu. Şikayet üzerine zanlı yakalandı.

Körfez ilçesinde meydana gelen olayı başka bir genç cep telefonu ile görüntüleyerek sosyal medyada paylaştı. Görüntüler izleyenler köpeğe eziyet edilmesine ve köpeği korumaya çalışan çocukların tartaklanmasına büyük tepki gösterdi. 

 Görüntülerde yaşlı bir adamın eline doldurduğu taşlarda yerde yatan bir köpeğe doğru geliyor. Adamın taşları köpeğe atacağını anlayan çocuklar ise adamı engellemeye çalışıyor. Ancak başarılı olamıyorlar. Adamın taş atmaya devam etmesini engellemeye çalışan çocuklardan biri ise yaşlı adam tarafından tokatlanıyor. Adamın üzerine yürümesi soncu gerilemek zorunda kalan çocuk, adamın attığı taşlardan nasibini alıyor.

Adamın köpeği taşlamasına engel olamayan çocuklar çareyi görüntüleri sosyal medyadan paylaşmakta buldu. Görüntüleri paylaşan sosyal medya kullanıcıları ise mesajlarına Emniyet Genel Müdürlüğü gibi kurumları da etiketleyerek yardım istedi.

Körfez Devlet Hastanesine giderek darp raporu alan gençler ve aileleri Ö.K'den şikayetçi oldu.
Emniyet günün ilerleyen saatlerinde harekete geçti ve zanlıyı gözaltına aldı. Körfez İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri de şüpheliyi "kasten yaralama ve mala zarar verme" suçlamasıyla gözaltına aldı. Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Kocaeli Şube Müdürlüğü tarafından, şüpheliye, köpeğe zarar vermesinden dolayı idari para cezası verileceği öğrenildi.

Şüpheli Ö.K, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, savcıya ifade verdiğini belirterek, olaydan dolayı üzüntü duyduğunu ve kendisinin hayvansever biri olduğunu söyledi.

Böyle bir olayın yaşanmasını istemediğini ifade eden Ö.K, "Uyardım 'Senin köpeğin bizim tavuklara saldırıyor.' diye. Şu an 2 tavuğum yok. Bunları kim ödeyecek? Köpek seninse seviyorsan götür bağla. Şu an bir köpek bir insana veya hayvana saldırsa vicdanen müdahale etmez misiniz?" diye konuştu.