Korkunç olay sonrası ev savaş alanına döndü! Evin için geçenden dev kaya az kalsın ev sahibini öldürüyordu

Amerika Birleşik Devletleri'nin Hawaii eyaletinin Honolulu bölgesinde bulunan bir eve aniden dev bir kaya çarptı. Büyük bir kazadan son anda kurtulan ev sahibi şoka girdi. Evi savaş alanına çeviren kaya, korku dolu anlara sebep oldu.

Korkunç olay sonrası ev savaş alanına döndü! Evin için geçenden dev kaya az kalsın ev sahibini öldürüyordu

Honolulu bölgesinin Palolo adlı yüksek rakımlı yerleşim bölgesinde yapılan kazı çalışmaları sebebiyle kayalar düşmeye başladı. Çalışmaları yapan ekip herhangi bir tehlike yok dedikten sadece 24 saat sonra  meydana gelen korkunç olay sonucunda ev sahibi az kalsın hayatını kaybedecekti. Dev bir kaya, aniden evin içinden geçti. Ev sahibi kadın durumu fark edip ani bir refleksle çekildi. Eve giren dev kaya, duvarları parçaladı. Olay sonrası ev adeta savaş alanına döndü. Alınan bilgilere göre, bölgede bir gün içinde üç kayanın daha düştüğü öğrenildi. 

Korkunç olay sonrası ev savaş alanına döndü! Evin için geçenden dev kaya az kalsın ev sahibini öldürüyordu - Resim : 1

"NE OLDUĞUNU BİLMİYORUM"

Yerel bir gazete iddiaları araştırmaya başladı ve o kayalardan sonuncusunun Palolo'da yaşayan Caroline Sasaki'nin, geçen Cumartesi günü evine çarptığını ve canını son anda kurtardığı bilgisine ulaştı. Evine çarpan dev kayadan son anda kurtulan Sasaki, "Bugün biraz daha iyiyim. Geçen gece oldukça sarsılmıştım. O esnada bir gürültü ve patlamanın haricinde gerçekten ne olduğunu bilmiyorum." şeklinde konuştu.

"DAĞI OYMALARINDAN SONRA BAZI SORUNLAR YAŞADIK"

Bu bölgede büyüdüğünü ve daha önce hiç böyle bir olayla karşılaşmadığını söyleyen Sasaki, yeni evine taşınmalarnın ardından yaşanan olaya ilişkin Sasaki, "Aynı yerde oturuyorduk. Eski evimizi yıktık ve yeniden inşa ettirdik ve bu olay, daha önce hiç yaşanmadı. Şiddetli yağmur ve kasırga uyarılarına rağmen, hiçbir şey olmadı. Yani, hiç kaya düşmedi. Dağı oymalarından dolayı bazı sorunlar yaşadık fakat sebebi bu mu bilmiyorum." dedi.

Korkunç olay sonrası ev savaş alanına döndü! Evin için geçenden dev kaya az kalsın ev sahibini öldürüyordu - Resim : 2

KABUL ETMİYORLAR

Bölgede oturan başka mahalle sakinleri ise bu olayın nedeninin Sasaki'nin evinin arkasında yer alan dağın oyulmasının sebep olduğunu iddia ediyor. Vadide "geliştirme sahibi" olarak çalışmalarına devam eden Bingning Li ise yaşanan bu korkunç olayların kazı çalışmalarıyla bağlantılı olmadığını öne sürdü. Li, "Hiç de değil, bu kaya çok daha yukarıdan. Mülkün yaklaşık 50 feet (15 metre) üzerinde duran o kayalara baktım ve oradan bizim alanımıza sonra da mülke doğru düşmüş olmalı. Böylelikle de o kaya, kendisini durdurması gereken kablolardan birine çarptı ve kabloyu kopardı ve bu da kayanın ivmesini oldukça düşürdü. Kablo olmasaydı zarar çok daha büyük olurdu." dedi.

Açıklamalarının ardından çalışmalarına devam edeceklerini de söyleyen Li, üzerinde çalıştıkları projelerini incelemek ve güvenliği arttırmak adına projeleri boyunca büyük bir bariyer duvar çekeceklerini ve bunun için bölgeye mühendisler getireceklerini söyledi. 

Korkunç olay sonrası ev savaş alanına döndü! Evin için geçenden dev kaya az kalsın ev sahibini öldürüyordu - Resim : 3

"İNSANLARIN HAYATLARI SÖZ KONUSU"

Dev kayanın eve girdiği ve neredeyse ev sahibine çarpacağı anlar kameralara yansırken bölge sakinleri ise bir can kaybı olmadan önce bir cevap bekliyor. Sasaki, "İzin ve Planlama Dairesi, Acil Durum Yönetimi Dairesi, Belediye başkanı, ve meclis üyeleri. Hepsi bu olaya dahil olmalı çünkü insanların hayatları söz konusu." dedi.