İşte korona virüs kısıtlamalarında son durum! Restoran ve kafelerin açılacağı tarihi açıkladı!

Korona virüs kısıtlamalarına ilişkin bilgi veren Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan, restoran ve kafelerin ne zaman açılacağını belirtti.

İşte korona virüs kısıtlamalarında son durum! Restoran ve kafelerin açılacağı tarihi açıkladı!

Korona virüs aşılama programının birinci aşamasının ikinci adımına geçildi. Aşılama çalışmaları hızla ilerlerken şimdi akıllarda bazı sorular var. Kısıtlamalar esneyebilir mi? Restoran ve kafeler ne zaman açılabilir? 15 Şubat'ta okullar açılacak mı? Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan A Haber canlı yayınında yanıtladı.

İşte o açıklamalardan öne çıkanlar!

Aşı kapsayıcılığı dünyaya örnek olan bir biçimde ülkemizde hızlı bir şekilde ilerliyor. Bir hafta gibi kısa bir sürede 1 milyon dozun üzerine çıkmış durumdayız.

10 milyon doz aşı ne zaman gelecek?

Sağlık Bakanlığımız Sayın Bakanımız bu konuda tedarik ve lojistik konusunda çabalarını maksimum düzeyde devam ettiriyorlar. Önümüzdeki hafta içerisinde ikinci parti aşıların da geleceği hususunda açıklamaları olmuştu. Tarih vermek yanıltıcı olabilir ama tedarikte bir zorluk yaşamayacağımızı bu kadar yoğun çabayla düşünmüyorum.

İşte korona virüs kısıtlamalarında son durum! Restoran ve kafelerin açılacağı tarihi açıkladı! - Resim : 1

İşletmeler zaman açılacak?

Biliyoruz ekonomik olarak çok zor durumdalar teşvikler, desteklerle ayakta kalıyorlar ama şu anda yaşamsal bir mücadele sürdürüyoruz tüm dünyada ve Türkiye'de o nedenle baka sayılarımızdaki azalmayı biraz daha sağlayana kadar bu sektörün açılmasıyla ilgili hususun kendi kişisel görüşüm olarak ertelenmesi daha öne çıkıyor gibi. Yaz dönemine kadar bahar dönemine kadar dişimizi sıkacağız.

İşte korona virüs kısıtlamalarında son durum! Restoran ve kafelerin açılacağı tarihi açıkladı! - Resim : 3

Okullar 15 şubat'ta açılacak mı?

Şubat 15'e daha 3 hafta zamanımız var. Görüşmelerimiz Milli Eğitim Bakanlığıyla üst düzeyde devam ediyor. Amacımız çocuklarımızı bir an önce öğretmenlerine okullarına kavuşturmak. Zannediyorum bu şekilde gidilirse 15 Şubat'ta kademeli eğitime tekrar ilk okuldan başlayarak geçilebilir.

 

.