Korona virüsün dehşete düşüren rakamları

Korona virüs dünyanın tek gündemi. Savaşların bile bir süredir durduğu dünya sadece korona virüs konuşuyor. İşte korona virüs hakkındaki son bilgiler ve Türkiye ile dünyaya ait tüm rakamlar...

Korona virüsün dehşete düşüren rakamları

Korona virüs nedeniyle tüm dünya büyük bir korku yaşıyor. Vaka sayısının her geçen gün artmasının ardından insanlar bireysel olarak da önlem almaya başladı. Korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 9 bin 149 kişiye ulaştı. Sayı hızla artıyor.

Dünya Sağlık Örgütü'nün pandemik olarak açıkladığı korona virüs şu ana kadar 9 bin 149 kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. Toplamda ise şu ana kadar korona virüs taşıyan hasta sayısı 223 bin 082 kişi.

Hastalığa yakalandıktan sonra kurtulan kişi sayısı ise 85 bin 797. Şu anda tedavi gören 128 bin 136 kişi var. Bu tedavi görenler arasında 6 bin 887 kişinin durumu kritik ya da ağır. 121 bin 249 hastanın durumu ise iyi. Durumu iyi hastaların yüzdelik oranı 95 iken, kritik olanların durumu ise yüzde 5.

Dünya Sağlık Örgütü daha önce korona virüs kapan hastaların ölüm oranlarının daha düşük olacağını açıklamıştı. Uzmanlar, ölüm yüzdesinin yüzde 2'lerde kalacağını ifade etmişti ancak rakamlar tersini söylüyor.

Türkiye'de son durum

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki korona virüs vaka sayısının 191 kişiye ulaştığını ve korona virüsten ikinci ölümün gerçekleştiğini açıkladı. Bakan Koca'nın açıkladığı rakamlar virüsün enfekte olduğu kişi sayısıyla kıyaslandığı zaman yüzde 2'ye denk geliyor.

Korona virüs bulaşan hastalar arasında kaç tanesinin durumunun ağır, kaç tanesinin ise hafif olduğuna dair bir bilgi ise yer almıyor.

Türkiye'nin de dahil olduğu Dünya genelinde korona virüsten hayatını kaybedenlerin yaş grupları

Korona virüsün dehşete düşüren rakamları - Resim : 3