Korona virüsü dizi sektörünü vurdu! Dizi setleri durdurulacak mı?

Korona virüsü birçok sektörde olduğu gibi televizyon dizilerinide olumsuz etkiledi. Çekimler önlemler kapsamında durduruldu. 6 bine yakın çalışan paralarını alamadı ve işsiz kaldı.

Türkiye'de bu dönemde toplam 40 dizi çekiliyor. Korona virüsü vakalarından ve tehlikenin artmasından sonra ilk olarak dizilerden 9’u çekimlere ara verdi. Son gelen haberlere göre 4 dizi şu an aktif olarak çekim yapıyor. Diğer diziler ise çekimlere ara vermiş durumda.

Her hafta 140 dakikalık bölümleri çıkarmak için gece gündüz çalışan bir sette 170 kişi omuz omuza ter döküyor. Ancak korona virüsü tedbirleri kapsamında setler durduruldu. Serbest meslek makbuzu ile çalışıldığı için sadece bölüm yayınlandığında para alan dizi sektöründe teknik ekip paralarını alırken, oyuncular ve figüranlar paralarını yayınlandığı zaman alabiliyor.

Bazı dizi yapımcıları ise set çalışanları ve oyuncuların sağlığını hiçe sayarak çekimlere devam ediyor. Sektörü yaşatmak adına yavaş yavaş sete çıkmayı planlıyorlar. Ancak bir taraftan korona virüsünden dolayı oyuncuların çoğu sete çıkmak istemiyor.

Bu hafta dizi sektörünün konuya dair bir açıklama yapması bekleniyor. Ancak eğer bu haftada oyuncular sete çıkamazsa diziler sezon finali ya da final yapmak zorunda kalacak. Yani 6 bin set çalışanı ve oyuncu işsiz kalacak.