Korona virüsünde flaş gelişme! 2 hemşire birden bire böyle bağırdı...

Ölümcül korona virüsü yayılmaya devam ederken salgının sıfır noktasından isyan çığlığı yükseldi. Wuhan kentinde salgınla mücadele eden 2 hemşire, bir tıp dergisine yaptıkları açıklamalarda korkunç detayları dile getirdi.

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkarak dünya üzerinde yayılmaya devam eden korona virüse ilişkin son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Koronavirüs salgınının ilk etkisini gösterdiği Wuhan kentinde ölü sayısı giderek artarken bugün kentte flaş bir gelişme yaşandı.

Guangzou Hastanesinden Yingçun Zıng ve Sun Yet-sen Hastanesinden Yan Cın adlarında 2 hemşirenin acı çığlıkları dünya gündemine damgasını vurdu. Bir tıp dergisine açıklama yapan 2 hemşire korkunç detayları dile getirdi. Hemşirelerin açıklamalarında yer verdiği o detay ise dikkatleri çekti.

Mektuplarında, Kovid-19 ile mücadelede sağlık çalışanlarına yardım etmek amacıyla ocak ayında Wuhan'a geldiklerini anlatan hemşireler, "Daha fazla yardıma ihtiyacımız var. Diğer ülkelerden hemşire ve sağlık çalışanlarının Çin'e gelerek bu mücadelede yanımızda olmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Wuhan'daki koşullar ve ortamın düşündüklerinden çok daha zor olduğunu dile getiren 2 hemşire, önlük, N95 maske, gözlük, yüz koruyucusu ve eldiven gibi ekipmanlarda eksiklerinin olduğunu belirtti.

Mektupta, sağlık çalışanlarının uzun saatler bir şey yiyemediğini, bazılarının bu nedenle bayıldığını dile getiren hemşireler, "İşimizde iyi olsak da biz de insanız. Diğer herkes gibi bazen çaresiz hissediyoruz. Kaygı ve korkularımız var. Burada ne kadar süre kalacağımızı bilmiyoruz ve büyük risk altındayız." şeklinde durum değerlendirmesi yaptı.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 81 bini geçti, toplam 2 bin 765 kişi ise yaşamını yitirdi.