Günler sürüyor... Nüfusta, tapuda randevu krizi!

Koronavirüs salgını tedbirlerinin ardından pasaport ve kimlik işlemlerinde yaşanan yoğunluğun ardından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü internet sitesinden randevu almak bile günler sürüyor. Esnek çalışma ve karantinadaki personel nedeniyle nüfus müdürlükleri taleplere yetişemiyor.

Günler sürüyor... Nüfusta, tapuda randevu krizi!

Kademeli normalleşmeyle birlikte Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde de aynı yoğunluk var. İşte bazı yakınmalar:

Zafer: Web tapu diye bir sistem yapmış devlet ama kimse randevu alamıyor. Eskiden gider tapuya başvuru yapardık satışımız olurdu o gün içinde. Son 1 aydır kimse randevu alamıyor. İnsanlar artık noterlerden satış yapmaya başladılar.

Hürriyet'ten Çetin Aydın'ın haberine göre ehliyet, kimlik ve pasaport işlemlerinin yapıldığı nüfus müdürlükleri, kademeli normalleşmenin başlaması, yurt dışı seyahatlere izin çıkması nedeniyle artan talebi karşılayamaz durumda. Sadece randevu ekranının açılması için bile günlerce beklemek gerekiyor.

Yetkililer yoğunluğu, bayram tatilinin uzunluğu, koronavirüs temaslı personelin raporlu olması ve esnek çalışma nedeniyle birçok personelin işe gelmemesine bağlıyor.

Bir yetkili, “Bilindiği gibi, bayram tatilinin uzun olması, esnek çalışma sebebiyle çoğu personelin izinli olması, yurtdışı uçuşların açılması ve spor müsabakaları nedeniyle yurtdışına gidişlerin artması gibi durumlar göz önüne alındığında, yaşanan bu durum normal görünüyor” dedi.