Koronavirüs'te kırmızı alarm! "Beklenenden erken geldi"

Koronavirüs vakalarındaki artış endişe verici boyuta ulaşırken hayatını kaybedenlerin sayısı da dikkat çekti. Önceki hafta vefat eden sayısı 96 iken bu hafta 157'ye yükseldi. Virüsün yayılma hızına dikkat çeken uzmanlar, tedbirler konusunda uyarıyor.

Koronavirüs'te kırmızı alarm! "Beklenenden erken geldi"

Koronavirüs vakalarındaki azalma nedeniyle maske kuralı kalkmıştı. Sıcak havalarında gelmesiyle vakalarda büyük artış görülüyor. Koronavirüs vaka sayısı artarken, son bir haftadaki vefat sayısı da dikkat çekti. Vaka artışlarının yanında vefat sayısı yüzde 60 arttı. 

Haftalık Koronavirüs Tablosu “covid19.saglik.gov.tr” sitesinden açıklandı. Buna göre, 18-24 Temmuz’da 365 bin 424 kişinin testi pozitif çıktı, 157 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 265 bin 962 oldu. Önceki hafta vaka sayısı 226 bin 532, vefat sayısı da 96 olarak açıklanmıştı.

Koronavirüs'te kırmızı alarm! "Beklenenden erken geldi" - Resim : 1

Covid vakalarının yüksek sayıda olmasına rağmen hastanelere yansımasının eski ataklardaki gibi olmadığına da dikkat çeken Usta, “Ülkemizde Covid vakalarının artış sürecini yaşıyoruz. Henüz düşüşe geçmemiş, artış yönünde hareketimiz devam ediyor. Bu atağı biz eylül-ekim aylarında beklerken biraz erken olmuş oldu. Her şeye rağmen Covid vakalarının yüksek sayıda olmasına rağmen hastanelere yansıması eski ataklardaki gibi olmuyor ama her şeye rağmen yine de hastanelerimize yatan, yoğun bakımlarımıza yatan daha az da olsa vefat eden hastalarımız maalesef oluyor. Rakamsal boyutlarıyla şu an yoğun bakımlarımızda 32 hastamız bulunuyor. Diğer yoğun bakımlardan kısarak Covid vakalarına yer açmış oluyoruz. Dolayısıyla temiz vakaların olduğu yoğun bakımlarda da zaman zaman sıkışıklıklar maalesef yaşıyoruz” dedi.