Koronavirüse yakalanan kaplan uyutuldu

İsveç basınında yer alan haberlerde, İsveç'in güneybatısındaki Boras Hayvanat Bahçesi'nde Covid-19’a yakalanan bir kaplanın sağlığının giderek kötüleşmesi üzerine uyutulduğu belirtildi.

Koronavirüse yakalanan kaplan uyutuldu

Koronavirüs salgını hayvanları da etkiliyor. İsveç basınında yer alan haberlerde, İsveç'in güneybatısındaki Boras Hayvanat Bahçesi'nde Covid-19’a yakalanan 17 yaşındaki Nastasja isimli dişi Sibirya kaplanı sağlığının giderek kötüleşmesi sonucu uyutulduğu belirtildi. İsveç Ulusal Veteriner Enstitüsü, 13 Ocak’ta Nastasja'nın Covid-19’a yakalandığını tespit etti. Enstitü, Nastasja ile aynı kafeste yer alan bir erkek kaplan ve aynı binada bulunan 2 aslanda Covid-19 tespit etti.

Virüsün çalışanlardan geçtiği düşünülüyor

Hayvanat bahçesinde görevli 3 personelin Covid-19’a yakalanmasının ardından hayvanların çalışanlardan virüsü kaptığı düşünülüyor. Ulusal Veteriner Enstitüsü’nden Veterinerlik Epidemiyoloğu Karl Stahl konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu İsveç'te Covid-19 ile enfekte ve bilinen ilk kedigiller vakasıdır” ifadelerini kullandı. Stahl, Boras Hayvanat Bahçesi'ndeki kedigillerin insanlar tarafından enfekte olduğu varsayımının, insanları enfekte eden kedigillere dair hiçbir rapor bulunmadığı gerçeğine dayandığını belirtti.