Köyde odun toplarken peşine takıldı! Önce yavru kedi sandı! Gerçek bambaşka çıktı

Sivas'ın Koyulhisar ilçesi Küplüce Köyünde yaşayan ve odunculuk yapan Birol Doğan, peşine takılan yavru vaşağı kedi sandı. Vaşak, Doğan'ın peşinden ayrılmayarak köye kadar geldi. 2 gün boyunca süt ve tavuk eti ile beslenen vaşak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Sivas Şubesi ekipleri tarafından koruma altına aldı.

Köyde odun toplarken peşine takıldı! Önce yavru kedi sandı! Gerçek bambaşka çıktı

Sivas'ta ormanda odun toplamaya çıkkan Birol Doğan, peşine takılan vaşak yavrusunu kedi sandı.  Vaşak, Doğan'ın peşinden ayrılmayarak köye kadar geldi.

SÜT VE TAVUK ETİYLE BESLENDİ

Doğan'ın 71 yaşındaki annesi Hacer Doğan, vaşak yavrusunu 2 gün boyunca süt ve tavuk etiyle besledi.

Bilgi verilmesi üzerine vaşak yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Sivas Şubesi ekipleri tarafından koruma altına aldı. Vaşak yavrusu, tedavi ve rehabilitasyonu tamamlandıktan sonra doğal ortamına bırakılacak.

SIVAS'TA KOYLULERIN BULDUGU VASAK YAVRUSU KORUMA ALTINA  ALINDI. FOTO-ANKARA-DHA
DKMP Genel Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından, 'Yavru vaşağa anne şefkati' başlığı ile yapılan açıklamada, "Sivas'ın Koyulhisar İlçesi'ne bağlı Küplüce Köyü'nde ormanlık alanda bir vatandaşımızın peşine takılan vaşak yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Sivas İl Şube Müdürlüğümüzce teslim alındı. Yavru vaşağın veteriner hekim tarafından ilk kontrolü yapıldı. Yavru, bir süre misafir edilecek. Bu süre içerisinde DKMP ekiplerimiz yavru vaşağa tıpkı bir anne kadar özenle bakacak" denildİ .

SIVAS'TA KOYLULERIN BULDUGU VASAK YAVRUSU KORUMA ALTINA  ALINDI. FOTO-ANKARA-DHA