Köylülerin dikkatine! Dünyada şimdi de bu çıktı. Kümeste tavuk ve horoz besleyen 7 kişide tespit edildi. Çok ölümcül

Dünya zaten enflasyon ve hastalıklarla boğuşurken, şimdi de dünyanın başında tüberküloz belası çıktı. Amerika'da kümes hayvanlarıyla uğraşan 7 kişide tüberküloz tespit edildi. Testler devam ediyor.

Köylülerin dikkatine! Dünyada şimdi de bu çıktı. Kümeste tavuk ve horoz besleyen 7 kişide tespit edildi. Çok ölümcül

Dünya koronavirüs salgınından sonra enflasyon ve gıda ürünlerinin aşırı şekilde pahalılanmasıyla uğraştı. Fiyatı artan ürünler arasında tavuk ve yumurta da yer aldı. ABD'den de yeni gelen bir haber de herkesi endişelendirdi.

KÜMES HAYVANLARI İŞÇİLERİNDE TÜBERKÜLOZ TESPİT EDİLDİ 

Amerika Birleşik Devletleri'nin Alabama eyaletinde kümes hayvancılığı ile uğraşan işçilerde tüberküloz tespit edilmesinin ardından bölgedeki tüm işçilere test yapılmaya başlandı. Şu ana kadar 7 işçide hastalık tespit edildiği öğrenildi. 

ÇOK ÖLÜMCÜL 

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre tüberküloza, genellikle akciğerlere saldıran Mycobacterium tuberculosis adlı bir bakteri neden olur. Ancak verem bakterileri böbrek, omurga ve beyin gibi vücudun herhangi bir yerine saldırabilir ve ölümcül olabilir.

KÖYLÜLER DİKKAT! 

Şu anda dünya genelindeki köylüler açısından herhangi bir sorun yok ancak vatandaşların yine de hayvanların aşılarını ve ilaçlarını tam olarak uygulamaları, şüpheli gördükleri durumlarda ise yetkililere haber vermeleri isteniyor.