Koyunlarınızı hemen ahırın içerisine alın... Dağdan şehre indi, gözlerini kan bürümüş etrafa bakıyor

Bu sene geç gelen kış doğal yaşamda da etkisini gösterdi. Normalde geçen sene bu dönemlerde günlük güneşlik olan hava Sivas’ta yerini karlı dağlara bıraktı. Hakim olan kar yağışı kurtları da olumsuz etkiledi. Dağlarda yiyecek bulamayıp köye inen aç kurtlar Sivas’ın köyüne inerek herkese endişe verdi. Kurtlar açlıktan zaman zaman ahırlara dalıp koyunları telef etmesiyle bilindiği için bölge halkının hayvanlarını içeri alması konusunda söylentiler yer aldı.

Koyunlarınızı hemen ahırın içerisine alın... Dağdan şehre indi, gözlerini kan bürümüş etrafa bakıyor

 Zorlu havalar yüzünden yiyecek bulmakta zorlanan aç kurtlar Sivas kent merkezine 89 Doğanşar ilçesine 10 kilometre uzaklıkta olan Sarısuvat köyünde kendilerini gösterdi. Söz konusu hayvanların köye inmesiyle köylüler, koyunların telef edilmesinden korktu.

Koyunlarınızı hemen ahırın içerisine alın... Dağdan şehre indi, gözlerini kan bürümüş etrafa bakıyor - Resim : 1

HAYVANLARINI İÇERİ ALMAK İSTİYORLAR

Köylüler kendi aralarında hayvanlarını içeri alması konusunda birbirlerine uyarılarda bulundu.  Köylüleri endişelendiren görüntülerde iki kurdun mesafeli olarak yürüdüğü ve aynı noktaya dışkısını yapıp etrafı izlediği görüldü. Kurtlar her hangi bir zarara neden olmadan köyden ayrıldığı görüldü.

Koyunlarınızı hemen ahırın içerisine alın... Dağdan şehre indi, gözlerini kan bürümüş etrafa bakıyor - Resim : 2