KPSS tercihleri ne zaman yapılacak? Tercih kılavuzunun yayınlanma tarihi belli oldu!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen KPSS lisans ve ön lisans sınavları tamamlanmıştı. Sonuçların da açıklamasıyla birlikte adaylar gözlerini tercihlere çevirdi. Peki KPSS tercihleri ne zaman yapılacak?

KPSS tercihleri ne zaman yapılacak? Tercih kılavuzunun yayınlanma tarihi belli oldu!

KPSS tercih kılavuzunun önümüzdeki ay itibariyle yayımlanması bekleniyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı personel alımları için KPSS-200/10 tercih kılavuzunu adaylarla paylaştı. Peki, KPSS tercihleri ne zaman başlıyor? ÖSYM 2022 KPSS tercihleri nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

KPSS'de başarı sıralaması

2022 KPSS sonuçları açıklandıktan sonra adaylar da branş sıralamalarını merak ediyordu. ÖSYM tarafından başarı sıralaması da açıklandı. KPSS branş bazında sıralamalarla memur adayları, bireysel puanlarıyla diğer adayların puanlarını mukayese edebilecekler. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) internet sitesinde bulunan duyurusunda; “2022 Kamu Personel Seçme Sınavına (2022-KPSS Lisans) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’ne yansıtılmıştır. Adayla, ÖSYM’nin https:// ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile branş bazında sıralamalarını öğrenebileceklerdir.”

KPSS tercihleri ne zaman başlıyor?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ön lisans tercihlerinin ne zaman başlayacağı, sınav sonuçlarını öğrenen adaylar tarafından yakından takip edilirken, 3 Kasım 2022 tarihinde açıklanan KPSS ön lisans sonuçlarından sonra tercih kılavuzu da gündeme geldi. ÖSYM tarafından 18 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan KPSS Lisans sınavı ve 3 Kasım 2022 tarihinde açıklanan KPSS ön lisans sonuçlarının ardından tercih işlemleri de gündem geldi. ÖSYM tarafından KPSS tercih işlemlerinin ne zaman yapılacağı konusunda bir açıklama yapılmadı. Bu kapsamda KPSS tercih kılavuzunun aralık ayında yayımlanması ve tercihlerin başlaması bekleniyor.

KPSS tercihleri nasıl yapılacak?

KPSS tercih işlemleri yayımlanacak tercih kılavuzu kurallarına göre; ÖSYM’nin https:// ais.osym.gov.tr internet adresinden adayların T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresini kullanarak bireysel olarak yapılacağı belirtiliyor. Adayların tercih yapmadan önce kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.