Kredi kartı kullananlar dikkat! Yeni yılda sona eriyor

Market, hava yolu otel zincirleri gibi kampanyalı alışverişlerle tüketicinin kartına yüklenen miller yeni yılda silinecek.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Yeni yılda sona eriyor

Kredi kartlarındaki para puanlar yenş yılda silinecek.Bankalar kredi kartları üzerinden yapılan alışverişlere yönelik müşterilerine çeşitli oranlarda puan kazandırıyor. Tabi kartlara alışveriş karşılığı puan yüklemesini sadece bankalar yapmıyor. Özellikle hava yolu ve akaryakıt firmaları ile market zincirleri başta olmak üzere kimi şirketler de bünyelerinde çıkardıkları kartlar üzerinden müşterilerine puan verip mil kazandırıyor.

Kullanım süresi doldu

Alışverişler ve yapılan yolculuklar üzerinden kazanılan bu puan ve millerin ise bir kullanım süresi oluyor.  Kimi bankalar ile hava yolu şirketleri söz konusu puan ve millerin silinmeyeceğini açıklasa da çok sayıda kişinin kartlarında birikmiş olan para puanlar, 31 Aralık akşamına kadar kullanılmaması halinde 1 Ocak 2021 tarihi itibariyle silinecek.

Son olarak Türk hava Yolları (THY) ve Pegasus 31 Aralık 2020’de geçerliliğini yitirecek olan puanların son kullanma tarihini 30 Haziran 2021’e ertelerken bankalarda da açıklama geldi. Para puanların 1 Ocak itibariyle silinmeyeceğini açıklayan bankalar müşterileri için bilgilendirme mesajları yayımladı. İşte o bankalar...

VAKIFBANK: Müşterilerimizin bankamızdan kazanmış olduğu para puan hakları sonsuza dek geçerlidir. Puan veya kazanılmış hiç bir hakkı silmiyoruz. Her yıl biriken puanlar sonraki yıla devreder.

ZİRAAT BANKASI: Müşterilerimizin yaptığı harcamalar nedeniyle kazandığı bankart liralar yıl sonunda silinmiyor. Yeni yıla devredilen para puanlar istenildiği zaman kullanılabilir.

HALK BANK: Kazanılan para puanları silmiyor veya geri almıyoruz. Birikimler yeni yıla devrediliyor ve salgın sebebiyle de biriktirilen paraf paralar e-ticaret harcamalarında kullanılabilir.

TÜRK EKONOMİ BANKASI: TEB Kartlarında yıl boyunca biriken puanların sonraki yılda kullanmaları için devrediliyor. Kampanya dahilinde kazanılan hakların ne zaman bittiğini ise müşterilere bildiriyoruz.

ING BANK: Biriken puanlar yeni yıla devrediyor. Kampanya dahlinde ise puanların silinmediğini söyledi. Biriken puanların kampanya tarihlerinde sınırlı ise bunu müşterilerimize bildiriyoruz.