Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Bankalar OVP sonrası önlem almaya başladı. Artık bu belgeyi istiyorlar

Orta Vadeli Program'da (OVP) kredi kartı kullanımının yeniden düzenleneceğine ilişkin mesajların bulunmasının ardından bankalar harekete geçti. Bununla beraber kart limitlerinin artırılma süreçlerinin zorlaştırıldığı ortaya çıktı.

Kredi kartı kullanıcıları dikkat! Bankalar OVP sonrası önlem almaya başladı. Artık bu belgeyi istiyorlar

Periyodik olarak bankalar tarafından artırılan veya müşterinin talebi üzerine kolay şekilde yükseltilen kredi kartı limitlerinde prosedürler daha zor hale getirildi.

BANKALAR GELİR BELGESİ İSTEMEYE BAŞLADI

Sabah'ın haberine göre, son dönemlerde limit artırımı talep edilen müşterilerin gelir durumlarının daha dikkatli incelendiği öğrenilirken, özellikle yabancı şirketlerde döviz üzerinden çalışan, yüksek gelirli kişilerden limit artırımı için şirketlerinden gelir belgesi istenmeye başlandı. Bazı bankalar, şirketlerden gelen gelir belgelerinin yabancı dilde olması halinde, yeminli tercümandan çeviri talep ediyor ve ancak bundan sonra limit artırımı talebi değerlendiriliyor.

SANAL KART LİMİTİNİ MÜŞTERİ BELİRLİYOR

Özellikle cep telefonu, bilgisayar, beyaz eşya gibi alışverişlerini kredi kartı limitleri nedeniyle tamamlayamayan müşterilere, sanal kart alternatifi sunuluyor. İnternet bankacılığı üzerinden de başvurulabilen sanal kartlarda limiti müşterinin kendisi belirliyor.