Kronik hastalığı olanlar dikkat, bugün sona eriyor! Reçetesiz ilaç uygulaması bitiyor! SGK duyurdu!

SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu), bugün yani 1 Haziran'da “Kronik Hastalıklarda İlaçların Reçete Olmaksızın Temin Edilmesi Uygulaması"nın sona erdiğini açıkladı. Bu hastaların ilaçlarını uzatabilmeleri için artık hekimlere başvurması gerekiyor.

Kronik hastalığı olanlar dikkat, bugün sona eriyor! Reçetesiz ilaç uygulaması bitiyor! SGK duyurdu!

Pandemi ile gelen “Kronik Hastalıklarda İlaçların Reçete Olmaksızın Temin Edilmesi Uygulaması" bugünden itivaren sona eriyor. Artık bu hastaların ilaçlarını temin etmek için 1 Haziran'dan itibaren hekimlere başvurmaları gerekiyor. SGK'nın duyurduğu bu gelişme kronik hastalığı olan bireyleri ilgilendiriyor. 

KRONİK HASTALIĞI OLANLAR DİKKAT, BUGÜN SONA ERİYOR!

Artık reçetesiz ilaç döneminin sona ereceği haberi gündeme bomba gibi düştü. Kronik hastalığı olanlar artık diğer hastalar gibi önce doktora gidecek ve doktorun verdiği reçete ile ilaçlarını alabilecek. Reçetesiz ila uygulaması bugün yani 1 Haziran Çarşamba'dan itibaren geçerli olacak. Covid-19 tedbirleri nedeniylr “Kronik Hastalıklarda İlaçların Reçete Olmaksızın Temin Edilmesi Uygulaması” artık kalktı. 

Kronik hastalığı olanlar dikkat, bugün sona eriyor! Reçetesiz ilaç uygulaması bitiyor! SGK duyurdu! - Resim : 1

REÇETESİZ İLAÇ UYGULAMASI BİTİYOR

"Eczanelerden reçetesiz ilaç temini" uygulaması, Kanser, MS gibi bazı hastalıklarda kademeli olarak kaldırıldı. Bazı hastalıkların ilaç raporları 2022 sonuna kadar uzatıldı. Fakat hastaların ilaçlarını tedarik etmeleri için öncelikle hekime başvurmaları ve ilaç almaları gerekiyor. Hasta vatandaşlar, raporlarının uzatılıp uzatılmadığını e-Nabız üzerinden ya da eczanelerden öğrenebilirler. Bu hastalar ilaç bitiş tarihlerini kontrol ederek randevu almaları gerekiyor. 

Reçetesiz ilaç temini uygulaması andeminin başladığı tarih olan 14 Mart 2020'den itibaren başlatılmıştı.