Küba Devlet Başkanı 27 yıl sonra Ankara’da! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: Türkiye-Küba ilişkilerinde yeni bir dönüm noktası olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küba Devlet Başkanı Miguel Mario Bermudez ile ortak basın açıklaması yaptı. Toplantıda birçok alanda işbirliği imzaları atılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ticaret hacmimizi 200 milyon dolara çıkarmayı teyit ettik." dedi.

Küba Devlet Başkanı 27 yıl sonra Ankara’da! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: Türkiye-Küba ilişkilerinde yeni bir dönüm noktası olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küba Devlet Başkanı Miguel Mario Diaz-Canel Bermudez ile baş başa görüşme gerçekleştirdi. İki ülke arasında imzalanan anlaşmaların ardından iki lider ortak basın açıklaması yapıyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Küba ile işbirliği ve dayanışmayı artırmayı önemsiyorum. Ticaret hacmimizi 200 milyon dolara çıkarma kararlılığımız teyit ettik. Yaptırımlardan kaynaklanan zorluklara rağmen firmalarımızın Küba'ya ilgisinin arttığını görüyoruz. İstanbul ve Havana arasında haftada 3 sefer düzenleyen Türk Hava Yolları, ekonomik ve sosyal ilişkilerimize önemli katkılar yapıyor.

"Türk şirketlerin Küba'daki yatırımları daha da artacaktır."

Bu tarihi ziyaretin Türkiye - Küba ilişkilerinde yeni bir dönüm noktası teşkil edeceğine inanıyorum. Türk şirketlerin Küba'daki yatırımları daha da artacaktır.  Latin Amerika ve Karayipler ile ilişkilerimiz dış politikamızın temel sütünlarından birini oluşturuyor. Sayın Devlet Başkanı ile ortak aşı yatırımlarına girmeyi de görüştük. Dost, Küba halkına buradan selamlarımı iletiyorum. İmzalanan anlaşmaların hayırlara vesile olmasını diliyorum.

"İki ülke arasındaki ilişkilerimizi geliştirmeyi teyit ettik"

Küba Devlet Başkanı Miguel Mario Bermudez ise, "Sayın Erdoğan ile yaptığımız görüşmede her iki ülke arasındaki ilişkilerimizi geliştirmeyi teyit ettik. Son aylarda ticari ikili ilişkiler konusunda mevcut bir ilerleme olsa da finansal işbirliklerimizi çeşitlendirmek adına mütabakata vardık" ifadelerini kullandı.