Kübra Par sordu, Fatih Erbakan yanıtladı: Türkiye şeriat ile yönetilsin istiyor musunuz?

tv100'ün ses getiren programı Farklı Açılar'a konuk olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Kübra Par'ın "Türkiye şeriat ile yönetilsin istiyor musunuz?" sorusuna "Bizim ortada böyle bir ifademiz yokken nereden çıktığı belli olmayan bir şekilde yaygara çıkarıldı, troll hesaplar tarafından. Biz milletin derdiyle dertlenip konuşalım derken suni gündemler oluşturuluyor" yanıtını verdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Farklı Açılar programında Kübra Par ve Deniz Gürel'in sorularını yanıtladı.

"BİZİM ORTADA BÖYLE BİR İFADEMİZ YOK"
Par'ın "Türkiye şeriat ile yönetilsin istiyor musunuz?" sorusuna "Bununla ilgili konular Erbakan hoca döneminde de gündeme geldi. Erbakan'a gerici, yobaz denildi. Bizim ortada böyle bir ifademiz yokken nereden çıktığı belli olmayan bir şekilde yaygara çıkarıldı, troll hesaplar tarafından. Biz milletin derdiyle dertlenip konuşalım derken suni gündemler oluşturuluyor." dedi.

 "YENİDEN REFAH'IN YÜKSELİŞİNDEN RAHATSIZ OLUYORLAR DİYE DÜŞÜNÜYORUZ"
"Şeriat'ı gelin halkla soralım şeklinde bir ifadem yok" diyen Erbakan "Tamamen asparagas bir ifade. Taliban zihniyetinin İslam'a ve bizim zihniyetimize uygun olmadığını hep söylüyoruz. Kız çocuklarının okumasının engellenmesi, peçe takmadığı için kadına sopayla cezalandırmanın İslam'da olmadığını, bizim anlayışımızda olmadığını ifade ediyoruz. Rahmetli Erbakan hocamızda kadınıyla, erkeğiyle tahsil yapılmasını savundu. Kendi kızlarını üniversite yüksek lisans eğitimlerini yaptırmış. Son derece açık görüşlü, entellektüel bir bilim adamıydı. Babama yapılanlar bugün de bana yapılıyor, olmadığım bir şekilde gösterilmeye çalışıyorum. Bunun iması bile olmadı. Yeniden Refah'ın yükselişinden rahatsız oluyorlar diye düşünüyoruz." ifadelerine yer verdi.