Küçük bir dozu bile insanları anında öldürebiliyor... Önünüze çıkarsa yanından sessizce geçip gidin

Birleşik Krallık’ta yer alan Kernevekeli plajında dehşet verici bir olay meydana geldi. Söz konusu plajda bir dozu bile hem insanı hem hayvanı öldürebilen baldıran otu bulundu. Baldıran otuna dokunmak ve yemek hem felce hem de ölümlere yol açabiliyor. Yetkililer baldıran otuyla ilgili “hayvanlarını ve kendinizi koruyun” açıklamaları yaptı.

Küçük bir dozu bile insanları anında öldürebiliyor... Önünüze çıkarsa yanından sessizce geçip gidin

Birleşik Krallık’ta yer alan Kernevekeli plajında geçtiğimiz hafta sonu baldıran otunun kökleri bulundu.  Hayvanlara Zulmü Önleme Kraliyet Derneği bu bitkinin hayvanları ve insanları öldürebileceğini ifade etti.

Küçük bir dozu bile insanları anında öldürebiliyor... Önünüze çıkarsa yanından sessizce geçip gidin - Resim : 1

DOKUNMAK BİLE CİLT REAKSİYONUNA NEDEN OLABİLİR

Suzanne Dellamuro tarafından sahilde keşfedilen baldıran otu, hem yaban havucu demetine benziyor hem de maydanoz gibi kokuyor. Sadece baldırana dokunmak bile ağrılı bir cilt reaksiyonuna neden olabilir.
 
KAS FELCİ OLABİLİRSİNİZ!

Baldıran otu zehirlenmesinin yaygın semptomları arasında titreme, sindirim sisteminde yanma, artan tükürük salgısı, genişlemiş gözbebekleri, kas ağrısı, kas zayıflığı veya kas felci, hızlı kalp atış hızı ve ardından azalan kalp atış hızı, konuşma kaybı, konvülsiyonlar, bilinç kaybı veya koma yer alır.