Küçükken yaşadığı kaza sonrası 50 yıl boyunca gözünde taş parçasıyla yaşadı... Doktorları bir türlü inandıramadı

62 yaşındaki kadın, hayatının büyük bir bölümünü gözünde bir çakıl taşıyla yaşamak zorunda kaldı. Korkunç sorunu için defalarca doktora giden, yıllarca çözüm bulamadı. 20'den fazla doktorla görüştüğünü söyleyen kadın, kendisine deliymiş gibi davrandıklarını söyledi.

Küçükken yaşadığı kaza sonrası 50 yıl boyunca gözünde taş parçasıyla yaşadı... Doktorları bir türlü inandıramadı

Adı Domi olan 62 yaşındaki İspanyol kadın hasta, 50 yıl boyunca gözünde bir çakıl taşı parçasıyla yaşadı. Jam Press'e "20'den fazla doktorla görüştük ve hepsi bana deliymişim gibi davrandılar" dedi. Korkunç kaza, 1965 yılında henüz o 8 yaşındayken bir tarlada bahçe çapasıyla oynamasıyla ortaya çıktığını söyledi. Bildirildiğine göre bir kayaya çarptı ve bir parçanın kırılmasına ve gözüne uçmasına neden oldu. Önemli kanama meydana geldi. Ancak Domi doktorun muayenehanesine gittiğini söylediğinde endişeleri hafife alındı.

HAYATI BOYUNCA TIBBİ YARDIM ARADI

Bu, İspanyol'un benzer sonuçlarla 20 doktoru ziyaret ettiğini iddia etti. 14 ile 18 yaşları arasında gözü sakinleşirken, kayanın hala orada olduğunu bildiği için tıbbi yardım aramaya devam etti. 28 yaşında göz ağrısı yaşadıktan sonra bir uzmana gittiğini, sadece doktorun akıl sağlığını sorgulamasını istediğini anlattı.

Küçükken yaşadığı kaza sonrası 50 yıl boyunca gözünde taş parçasıyla yaşadı... Doktorları bir türlü inandıramadı - Resim : 1

GÖZYAŞLARI İÇİNDE AYRILIRDIM

1996'daki başka bir sonuçsuz ziyaret sırasında, bir göz doktoru ultrason ve BT taramasında garip bir şey tespit etti, ancak sonunda bunu bir kist olarak yanlış teşhis etti. Kederli kadın, "Her biri önceki doktorun raporunu inceledi ve buna göre hareket etti" diye yakındı.  "Ofislerinden gözyaşları içinde ayrılırdım." dedi. Domi, Madrid'in güneybatısındaki Badajoz'daki bir cerrahi prosedür sırasında 2019 yılına kadar sağlık görevlilerinin hatalı kayayı bulup çıkardığını açıkladı.

YASAL İŞLEM BAŞLATTI

Ameliyattan eşlik eden resimler, küresinin yüzeyinin altında grotesk bir kontakt lens gibi şişkin görünen gerçek göze batan yarayı gösteriyor. Aynı yıl Domi, uzun mücadelesinden sorumlu tuttuğu Extremadura Sağlık Hizmetleri aleyhine yasal işlem başlatmaya karar verdi. Mahkeme kararıyla 97 bin dolar tazminat alacak olan Domi, "O zaman şikayette bulundum ve uygun yasal işlemi başlattım" dedi.

Küçükken yaşadığı kaza sonrası 50 yıl boyunca gözünde taş parçasıyla yaşadı... Doktorları bir türlü inandıramadı - Resim : 2

İLK DEFA DEĞİL

Bu, bir kişinin tıbbi uygulama hatası iddiası nedeniyle içinde yabancı bir cisimle yaşamak zorunda kaldığı ilk sefer değil. Daha yakın zamanlarda, bir kadının unutkan bir doktorun bir prosedür sırasında bağırsağında bıraktığı bildirildikten sonra, yirmi yıldan fazla bir süre sonra vücudundan bir gazlı bez şeridi çıkarıldı .