7.4 ayet nedir? Kuranda 7. sure 4. ayet nedir? Kuran’ın 7. suresi Araf Suresi'nin 4. ayeti depremi mi anlatıyor?

Deprem felaketinin ardından gündem olan Kuran’ın 7. suresi Araf Suresi'nin 4. Ayetinin ne anlattığı merak ediliyor. Depremin ilk günü 7.4 büyüklüğünde açıklanan daha sonra 7.7 olarak güncellenen deprem sonrasında enkaz altındakiler için dualar edilmeye devam ediliyor. Pek çok kişi de Kuran-ı Kerim’den bazı sure ve ayetleri depremi atıfta bulunduğu için özellikle araştırıyor. Peki, Kuranda 7. sure 4. ayet nedir? Kuran’ın 7. suresi Araf Suresi'nin 4. Ayeti depremi mi anlatıyor? İşte detaylar...

7.4 ayet nedir? Kuranda 7. sure 4. ayet nedir? Kuran’ın 7. suresi Araf Suresi'nin 4. ayeti depremi mi anlatıyor?
  • Mekke döneminde inen Araf suresi, Kuran-ı Kerim’de sıralamada 7., iniş sırasına göre 39. sûredir. Âyet sayısı itibariyle Mekke’de inen sûrelerin en uzunudur, Kur’an’da da en uzun sûrelerin üçüncüsüdür. Bu sebeple “es-seb‘u’t-tıvâl” (yedi uzun sûre) arasında gösterilir. Pek çok kişi Kuran’ın 7 suresi olan Araf Suresinin 4. ayetini araştırıyor. 

KURANDA 7 SURE 4 AYET NE ANLAMA GELİYOR? 

A‘râf sûresinde iman meseleleri, bilhassa âhiretle ilgili hususlarla vahyin önemi, ataları körü körüne taklit etmenin yanlışlığı ve zararları, müminlerle inkârcıların âhiretteki durumlarının mukayesesi, Allah’ın mutlak hükümranlığı, rahmetinin genişliği gibi itikadî konular işlenir. Bunun yanında geçmiş peygamberlerin hayatlarından misaller verilerek onların iman uğrundaki mücadeleleri gözler önüne serilir; sırası geldikçe müşrikler uyarılır; müminlere de sabır ve sebat tavsiye edilir.

Araf Suresi'nin 4. ayetinde, "Biz nice kentleri yok etmişizdir; geceleyin veya gündüz uykularında iken baskınımıza uğramışlardır. Nice memleketleri helâk ettik. Onlara azabımız gece uykusuna dalmışken, yahut gündüz istirahat hâlinde iken gelmişti." denilmiştir.

Kuran’ın 7. suresi Araf Suresi'nin ayet listesi için tıklayın