Kurban Bayramı boyunca ücretsiz olacak! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı tedbirlerini açıkladı. Bakan Uraloğlu, köprü ve otoyolların ücretsiz olacağını açıkladı.

Kurban Bayramı boyunca ücretsiz olacak! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açıkladı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kalırken, bayramda ücretsiz olan köprü ve otoyollar gündemi meşgul etmeye başladı. 28 Haziran tarihinde başlayacak olan Kurban Bayramı 1 Temmuz Cumartesi günü sona erecek.

9 gün sürecek olan Kurban Bayramı'nda akraba ziyaretinde bulunacak olanlar, "Bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz mi?" sorusuna yanıt aramaya başladı.

KURBAN BAYRAMI'NDA KÖPRÜ VE OTOYOLLAR ÜCRESİZ Mİ?

Kurban Bayramı tatili boyunca devletin işlettiği köprü ve otoyollar ücretsiz olacak. Ücretsiz kullanım 24 Haziran gece yarısı başlayacak ve 3 Temmuz Pazartesi saat 07.00'ye kadar sürecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu Kurban Bayram'ı tedbirlerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Bakan Uraloğlu, açıklamasında şu ifadelere yerdi:

Köprü ve otoyol ücretleri Cumhurbaşkanımız Erdoğan tarafından bayram süresince ücretsiz yapıldı. Marmaray, Başkentray, İzban ücretsiz olacak. Uzun Trafik kuyruklarının oluşmasını engelleyeceğiz. Sorumluluk ağımızdaki 69 bin kilometrelik yolda muhtemel olumsuzluklara karşı 1000 ekip 7/24 esasına göre görev yapacak.

Fahiş fiyat biletlerine geçit vermeyeceğiz. 81 ildeki yolcu terminallerinde yolcu taşımaya mahsus araçlara yönelik denetimleri sıklaştırmış durumdayız.

Uykusuz ve yorgun olarak yola çıkılmamasını istiyoruz. Araçların lastik kontrolü gibi her türlü bakımlarını yaptırmış olsunlar.