Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak? Meteoroloji duyurdu! Kötü haber!

Kurban Bayramı geldi çattı, herkes kurbanlık hazırlığı telaşı içerisindeyken kötü haber meteorolojiden geldi. Özellikle İstanbullular Cumartesi günü yağışlı havanın etkisi altına girecek ve pazar günü de yağışlı havanın devam etmesi bekleniyor. İşte Meteoroloji son hava durumu raporu...

Kurban Bayramı'nda hava nasıl olacak? Meteoroloji duyurdu! Kötü haber!

Kurban Bayramı geldi. Binlerce kişi hem kurbanlık hem de tatil planı hazırlıkları yaptı. Bir çok vatandaş tatilini yapabilmek için yollara düştü. Ülkenin her kesiminden milyonlarca vatandaş bayram heyecanı yaşarken kötü haber meteorolojiden geldi. Başta İstanbul olmak üzere yurdun bazı kesimleri yağışlı havanın etkisi altına girecek. 

Binlerce kişinin tatil planı yaptığı Kurban Bayramı öncesinde yayımlanan Meteoroloji 5 günlük hava tahminine göre Karadeniz ve Marmara bölgesinde sağanak yağmur bekleniyor. Ege bölgeside ise fırtına beklentisi bulunuyor.

Kurban Bayramı'nda İstanbul'da hava nasıl olacak?

Kurban Bayramı'nda İstanbul'da kalacaklara güneşli hava müjdesi verilemiyor. Başta Marmara olmak üzere şiddetli yağış beklentisi bulunuyor. Bayramın ilk günü (9 Temmuz) hava 28 derece olacak. Parçalı bulutlu olan havada yüzde 57 oranında nem ve 23 km hızında rüzgar olacak. Bayramın 2. günü hava sıcaklığı düşecek. Hava 26 derece olacak ve gökgürültülü sağanak yağış olacak. 3. gününde de sağanak yağışın devam etmesi beklenirken, İstanbul'da güneşli havanın 12 Temmuz'da olacağı tahmin ediliyor.

Ege Bölgesinde bayramda hava nasıl olacak?

Meteoroloji Ege bölgesi için fırtına uyarısında bulundu. Bayramın ilk günü olan 9 Temmuz 'da 23 ilde sağanak yağmur bekleniyor. Bu iller ise Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Çanakkale, Yalova, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Bilecik, Eskişehir, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Çankırı ve Kastamonu olarak sıralanıyor.

Bayram'da Antalya'da hava nasıl olacak? Akdeniz bölgesi hava durumu

Tatilde Akdeniz bölgesini seçeceklere bunaltıcı hava uyarısı geldi. Yüksek nem oranı sebebiyle Akdeniz bölgesinde tatile gideceklerin kendilerini bunaltıcı havadan koruması gerekmektedir.

Kurban Bayramı Ankara hava durumu

Ülkemizin megakentlerinden biri olan Ankara'da Kurban Bayramı'nda yağış beklentisi oldukça yüksek. Ankara'da 9 Temmuz günü hava 33 derece olacak. Gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 10 Temmuz günü de hava sıcaklığı 31 dereceye düşecek. Sağanak yağış devam edecek. Bayramın 3. günü hava 30 derece olacak ve açacak