Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması var mı? Cumhurbaşkanlığından açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi ya da şehirlerarası seyahatlerin kısıtlanmasının kesinlikle düşünülmediğini söyledi

Kurban Bayramı'nda  sokağa çıkma kısıtlaması var mı? Cumhurbaşkanlığından açıklama

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hürriyet gazetesinden Abdulkadir Selvi'ye yaptığı açıklamalarda Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması veya seyahat yasağı getirilmeyeceğini söyledi.

Kurban Bayramı’na yönelik önlemlerin bir sonraki kabine toplantısında görüşüleceğini Bilim Kurulu’nun değerlendirmeleri alındıktan sonra uygulanacak tedbirlerin belirleneceğini ifade eden Oktay, kurban kesimiyle ilgili birtakım düzenlemelerin yapılacağını korona virüs öncesinde olduğu gibi kalabalık yerlerde, hijyen kuralına uyulmayan kurban kesimine izin verilmeyeceğini belirtti.

Oktay açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı: “Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulacak. Eski bayramlarda olduğu gibi yoğun bayramlaşmalar yaşanmayacak. Ama kurban kesilecek. Kurban kesimiyle ilgili tedbirler alınacak. Hijyene dikkat edilmesi ve kalabalıkların oluşmaması için kurban kesimine bir sistem getirilecek.”